Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie gewonden bij zwaar ongeval Sloegebied

Toegevoegd: 09-03-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

RITTHEM - Een vrachtwagenchauffeur en twee inzittenden van een personenauto raakten gistermiddag gewond bij een kettingbotsing op de Engelandweg in Sloegebied. Volgens de politie was een stilstaande vrachtauto de oorzaak van de botsing.

Het ongeluk vond rond twee uur plaats. Een Duitse truck met oplegger moest remmen voor een stilstaande vrachtwagen waarvan de alarmlichten brandden. De bestuurder van een achteropkomende personenauto zag dat te laat en reed tegen de achterkant van de oplegger aan. Een tweede truck met oplegger raakte vervolgens de botsende auto, hoewel de truckchauffeur nog naar links uitweek. Bij deze manoeuvre botste de truck ook nog op een tractor met kiepkar, geladen met uien.

Bij het complexe ongeval raakten drie mensen gewond. De verwondingen van de twee inzittenden van de personenauto vielen mee. Een 35-jarige Middelburger en een 21-jarige Oost-Souburger werden aan het begin van de avond ontslagen uit het ziekenhuis van Vlissingen. De Duitse chauffeur van de tweede oplegger werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.

De man moest door de brandweer uit zijn verwrongen cabine worden gezaagd. De toestand van de chauffeur was stabiel toen hij per ambulance naar het ziekenhuis werd afgevoerd. De traumahelikopter die uit Rotterdam was overgekomen, hoefde niet te worden ingezet. De bestuurder van de eerste oplegger en de tractorchauffeur uit Ritthem kwamen met de schrik vrij.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren