Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Onfortuinlijke monteur na drie uur bevrijd uit communicatiekast

Toegevoegd: 13-05-2022, 20.38 uur
Onfortuinlijke monteur na drie uur bevrijd uit communicatiekast
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

NIEUWERKERK - De brandweer is vrijdag uitgerukt om een monteur te bevrijden die in Nieuwerkerk ongelukkig vast was komen te zitten in een communicatiekast. De man zat uren vast tot hij eruit gehaald kon worden.


De onfortuinlijke monteur was vrijdagmiddag rond 15.00 uur aan het werken in een grote communicatiekast aan de Oude Nieuwlandseweg in Nieuwerkerk. Toen de monteur de kast uit wilde, bleek dat hij opgesloten was geraakt.

Volgens de brandweer van Oosterland was de man al enkele uren opgesloten in de communicatiekast. Toen de brandweerlieden eenmaal ter plaatse waren, konden ze de monteur, na drie uur in opgesloten te hebben gezeten, bevrijden door de deur te forceren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R van O (14-5-2022 om 21:58)
Beste Johan, ga er maar van uit dan een ruimte welke niet bedoeld is als verblijfsruimte onder besloten ruimte kan vallen. Ook al zit er een toegang in dan kan de inrichting nog steeds onvoldoende toegerust zijn op verblijf van personen. Denk aan verlichting, verluchting, vluchtwegen, nood(deur)sluiting, communicatie, risico bij uitvoering van werkzaamheden als brand, elektrocutie, beknelling etc. Dan kan je met een 'mangatwacht' dat misschien ondervangen maar gewoon met twee man op pad zal te duur zijn. Als deze risico's bij bepaalde type voorkomen dan dient de werkgever deze te ondervangen. Ofwel technische aanpassingen ofwel tweede man, je mangatwacht ofwel je LMRA uitvoeren en terug naar de baas.
Johan (14-5-2022 om 16:48)
@R van O: Zo'n kast is helemaal geen besloten ruimte, of zet u ook een mangatwacht op de uitkijk wanneer u in uw tuinschuurtje aan het klussen bent?
R van O (14-5-2022 om 11:49)
Een installatiekast valt onder 'besloten ruimtes' en daarvoor dien je als werkgever onderzocht te hebben welke risico's daaraan kleven, en vervolgens je personeel te instrueren hoe daar veilig mee om te gaan. Als je inschat dat je niet veilig kan werken dan overleg je met de baas dat er een oplossing komt. Deze situatie was blijkbaar niet doordacht.
Jan uit Vlissingen (14-5-2022 om 11:09)
Timsalabim, deze reactie is de wens van je gedachte.
Ko (14-5-2022 om 10:10)
Wat een rare reactie weer vriend Salabim. Ontslag lijkt mij wat overdreven. Maar denk dat de monteur volgende keer wel een voorziening zal treffen dat de deur niet in slot kan vallen. Dit is een gebeurtenis waar je na afloop om kunt lachen en lering uit kunt trekken!
Timsalabim (14-5-2022 om 07:28)
Laat de reacties over ontslag en onbekwaamheid door de beste stuurlui aan wal maar weer binnendruppelen…
Cookie-instellingen beheren