Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Drummer blof komt om bij aanrijding

Toegevoegd: 18-03-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - Drummer Chris Götte van de popgroep Bløf is zaterdagmiddag omgekomen bij een verkeersongeluk net buiten Nieuw en Sint Joosland. Omstreeks half vijf 's middags botste hij op de Nieuwlandseweg met zijn motor frontaal op een personenauto die vermoedelijk wilde keren. De 38 jarige Götte was op slag dood.


De drummer probeerde zaterdagmiddag zijn nieuwe motor uit. Hij was op weg naar zijn huis in Middelburg, om met de band naar Schiedam te reizen waar zaterdagavond een theateroptreden stond gepland. Toen hij vanuit de richting Nieuw en Sint Joosland onder het viaduct vandaan kwam, botste hij op de personenauto, die vanaf de invoegstrook van de A58 kwam. Uit technisch onderzoek leidde de politie zaterdag af dat de bestuurder van de auto, een 38-jarige man uit Twello, waarschijnlijk wilde keren op de weg. Götte raakte de auto vol in de flank.

De bestuurder van de auto werd meteen na het ongeval aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn echtgenote werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, dat zij na behandeling kon verlaten. De popgroep Bløf, het management en de crew hebben met grote verslagenheid gereageerd op de dood van Götte. ,,We zijn een broertje kwijt``, aldus manager Frank van der Meijden zondag. Alle optredens van Bløf zijn tot nadere kennisgeving afgelast, de toekomst van de popgroep is onzeker. Van der Meijden: ,,We hebben geen flauw idee hoe het verder moet. We kunnen de implicaties hiervan niet overzien. Het is duidelijk dat het nooit meer hetzelfde zal zijn.``

Götte trad in september 1997 toe tot Bløf. Kort daarop brak de groep door met de single `Liefs uit Londen`. Daarop deed hij nog niet mee, wel op de daaropvolgende hits `Aan de kust` en `Wat zou je doen`, oudere nummers die in 1998 opnieuw werden opgenomen. Met Bløf ontving Götte de Zilveren Harp, de Gouden Notenkraker en twee Edisons. De albums Helder en Boven bereikten ieder tweemaal de platinastatus (meer dan 160.000 exemplaren verkocht), het laatste album Watermakers is hard op weg voor de tweede keer platina te worden.

In de loop van zaterdagavond heeft Bløf alle pagina`s van de eigen Internetsite (www.blof.nl) zwart gekleurd en het gastenboek veranderd in een condoleanceregister. Daarop kwamen honderden reacties binnen van aangeslagen fans en collega-muzikanten. Zondagmiddag was de site al door ruim 49.000 mensen bezocht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren