Weerbericht:
Veel zon en droog
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 32 km

Ambulancedienst waarschuwt meelifters in het verkeer

Toegevoegd: 14-05-2022, 15.06 uur
Ambulancedienst waarschuwt meelifters in het verkeer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De ambulancedienst van Zeeland waarschuwt automobilisten om niet mee te liften achter een ambulance die met spoed rijdt.


De ambulancemedewerkers van Zeeland delen op social media een filmpje van een voertuig dat op de snelweg aan het meeliften is. De ambulance rijdt op dat moment met spoed. 

Het bumperkleven bij een hulpverleningsvoertuig is niet toegestaan en zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties. De hulpdiensten geven ten alle tijde de gegevens door van het voertuig dat achter hen rijdt. Dit zorgt ervoor dat de kans aanwezig is dat de overtreder een proces-verbaal ontvangt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timsalabim (15-5-2022 om 11:13)
Ik snap wel dat je dit heel stoer vindt om te doen als je auto niet meer als 70 a 80PK heeft. Je kan ook gewoon een auto aanschaffen met +500PK; kan de ambulance met jou meeliften!
Loes (14-5-2022 om 21:10)
Dat heb ik eens gezien zeer gevaarlijk een ambulance chauffeur is getraind vele andere weggebruikers niet en bumperkleven moet je helemaal niet doen. Ze denken winst mee te halen domste wat je kunt doen
Cookie-instellingen beheren