Weerbericht:
Veel zon en droog
Verkeersinformatie:
58 files van totaal 210 km

Middelbrand bij frietfabriek na stroomuitval

Toegevoegd: 14-05-2022, 20.41 uur
De brandweer zette twee tankautospuiten in.
De brandweer zette twee tankautospuiten in.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Bij frietfabriek Lamb-Weston Meijer aan de Stationsweg in Kruiningen is zaterdagavond brand uitgebroken nadat eerder de stroom was uitgevallen.


Om 19.15 uur werd de brandweer van Kruiningen gealarmeerd voor een brand in een elektriciteitsruimte van het bedrijf. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) betrof het de hoogspanningsruimte en moest de stroomvoorziening worden uitgeschakeld om de brand te kunnen blussen. “Door de stroomuitval is korte tijd later brand ontstaan in een zogenoemde baklijn met frituurolie. Daarom is om 20.18 uur uur een extra blusvoertuig gealarmeerd”, zo meldt de VRZ.

De bemanning van de beide blusvoertuigen zijn bezig nu met de bestrijding van de brand en controle in de overige ruimten van het bedrijf. Er is buiten het pand lichte rookontwikkeling. Men is bezig geweest om het product uit de baklijn te halen. De frituurolie moest nog verder afkoelen om veilig te kunnen blussen. 

De specialistische monteurs voor de hoogspanning zijn gearriveerd. De hoogspanning wordt nu verder afgeschakeld en geaard. De brandweer staat stand-by om eventuele vuurdeeltjes snel te kunnen blussen.

Omstreeks 23.20 uur heeft de officier van dienst het sein 'brand meester' gegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren