Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

32 bekeuringen uitgeschreven door politieaspiranten

Toegevoegd: 15-05-2022, 13.27 uur
32 bekeuringen uitgeschreven door politieaspiranten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

KAPELLE - Afgelopen zaterdag, tussen 15.00 en 20.30 uur, hielden studenten van de politieopleiding PO21 een verkeerscontrole op de carpoolplaats Vierwegen bij Kapelle.


De studenten hielden met hun hele leerteam voor het eerst een dergelijke controle. Ze zijn al zover in hun opleiding dat zij bevoegd zijn om een dergelijke controle te houden. De studenten werden hierbij geassisteerd door hun trajectbegeleiders (ervaren politiemedewerkers) en een leergroep van andere studenten die nog wat verder in de opleiding zijn. Voor de politiestudenten is het belangrijk om zulke controles te leren plannen, voorbereiden en uitvoeren. Door het oefenen van dit soort werkzaamheden worden zij uiteindelijk allround-politiemedewerkers. Naast het uitvoeren van controles oefenen de studenten gedurende hun opleiding alle werkzaamheden die van een politiemedewerker verwacht worden.

Tijdens deze controle werd er vooral aandacht besteed aan de verkeersveiligheid, technische gebreken aan het voertuig en de controle van het rij- en kentekenbewijs.

De studenten schreven onder andere bekeuringen uit voor: het niet dragen van de autogordel, voor het ontbreken van profiel op banden, voor losliggende lading, voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het negeren van een rood kruis boven de Rijksweg A58 en het negeren van de verplichte rijrichting. In totaal werden door hen 32 bekeuringen uitgeschreven. Ook werden waarschuwingen uitgedeeld voor kleinere technische gebreken aan voertuigen. Met de bestuurders van deze voertuigen is een termijn afgesproken waarin het mankement gerepareerd moet zijn. Houdt een bestuurder zich niet aan die afspraak, dan volgt proces-verbaal.

Een automobilist reed met een te zwaar beladen aanhanger. Deze moest hij op de controleplaats achterlaten. Ook werd bij twee automobilisten kleine hoeveelheden drugs aangetroffen in hun auto. Die zijn in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dyslexie (17-5-2022 om 15:37)
Als iedereen zich aan de verkeers- afspraken houdt die hier in Nederland bij iedereen bekend zijn, dan moeten ze niet schrijven. En dan kan/hoeft er ook niemand te mopperen. Maar ja er zijn altijd mensen die denken dat het niet voor hen geld. En @R...Dyslexie schrijf je zo!!!!!. Je weet waar de 1e reactie overgaat. Dus laat dan een ander in zijn waarde.
Emergo (17-5-2022 om 15:01)
Veiligheid in het verkeer, wat dacht je daarvan ?
JTG (16-5-2022 om 13:14)
Netjes hoor maar liefs 32 bekeuringen daar ligt dus de focus op tijdens opleiding bij de politie wie schrijft die mag blijven is wel beetje jammer veiligheid zou in kader van deze opleiding voorop moeten staan dienstbaar en waakzaam immers toch? Daar word niks over gezegd...
R (16-5-2022 om 12:18)
@ Rick, weet jij wat diylexie in houd?
Goedzo (16-5-2022 om 03:34)
Mooi werk. Hou de weg veilig
Dirk (15-5-2022 om 23:21)
Ja was weer een prima timing van de heren deze verkeerscontrole de A58 afgesloten iedereen werd langs vierwegen gestuurd en de heren gaan nog ff een verkeerscontrole uitvoeren bedankt voor het nog langer wachten echt goed over nagedacht
Cookie-instellingen beheren