Weerbericht:
Veel zon en droog
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 247 km

Automobilist die wielrenners aanreed, reed onder invloed

Toegevoegd: 15-05-2022, 19.31 uur
Automobilist die wielrenners aanreed, reed onder invloed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

Retranchement - Een groepje Belgische wielrenners kwam vanmorgen in botsing op de Oude Zeedijk in Retranchement met een 19-jarige automobilist uit Drenthe. De beginnende bestuurder had twee maal te veel alcohol in zijn bloed.


Na de aanrijding sloeg de personenauto over de kop. Omdat de auto niet meer kon rijden is hij geborgen door een takelbedrijf. Drie wielrenners raakten gewond. Eén van hen, een 40-jarige man uit Knokke-Heist, moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden overgebracht. De automobilist liep geen verwondingen op en kwam op eigen kracht uit zijn auto.

Omdat er een vermoeden was dat de bestuurder gedronken had, de man blies een A op het blaasapparaat, is hij meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse.

Uit de ademanalyse bleek dat de automobilist 165 ug/l blies. Voor een ervaren bestuurder is dat nog onder de norm, maar voor een beginnend bestuurder is dat twee keer teveel. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (16-5-2022 om 18:22)
Rijbewijs vijf jaar kwijt en daarna opnieuw afrijden. Geldboete heeft geen zin. Die wordt betaald.
wielrenner (16-5-2022 om 17:23)
emergo ik nodig je uit om is een zondag ochtend mee te rijden , weet zeker dat ik er 3 of meer kan schepppen (en ik hou me aan de regels ) kut wielrenners ... rotondes mee pakken over de weg ,fietsen over de weg terwijl er fietspad ligt ,mee ze 3e naast me kaar ,niet aan de kant gaan als er een auto aankomt en zo kan ik nog wel doorgaan ... het lijken wel een stel brugklassers op de fiets !!!
Emergo (16-5-2022 om 16:04)
Waarom zou je in dit geval de wielertoeristen moeten controleren. Zij zijn aangereden, niet andersom. Of is dit een uiting van wielertoeristen afkeer.
fietser (16-5-2022 om 15:36)
@ Jumbo. Kijk eens op Google Maps, dit is een zeer smalle weg. Zelfs al gingen de fietsers achter elkaar rijden, dan had ie nog stapvoets moeten passeren, maar als je ziet dat zijn auto over de kop was gegaan, dan wist ie dus niet goed hoe ie moest reageren. Vraag me af wat hij daar te zoeken heeft als ie uit een ander deel van het land komt.
Tim Fakkeldij (16-5-2022 om 10:29)
[email protected]; Het is schandalig dat er wielrijders rijden, kan je als dronken automobilist niet eens lekker slingeren, allemaal op de bon. Kom je helemaal uit Drenthe met je zatte kop dan rijden er fietsers op de weg. Maar hoe hard reed die vogel eigenlijk , dat zijn auto over de kop slaat?
jacob (16-5-2022 om 09:51)
Deze bestuurder nooit en te nimmer meer een rijbewijs als je als beginnend bestuurder al onder invloed rijdt ben je niet waard een voertuig te besturen.
Cookie-instellingen beheren