Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie deelt foto van verdachte in pinpasfraudezaak

Toegevoegd: 16-05-2022, 16.19 uur
Politie deelt foto van verdachte in pinpasfraudezaak
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

OOSTKAPELLE - Een bejaarde Zeeuw is in maart 2022 slachtoffer geworden van de beruchte bankpasfraude. Bij de fraude doen oplichters zich voor als bankmedewerker. De politie heeft nu foto's van een verdachte vrouw gedeeld.


Het slachtoffer werd op 8 maart van dit jaar bestolen van de bankpas. Een zogenaamde bankmedewerker belde die dag naar de Zeeuw op leeftijd en vertelde dat de bankpas opgehaald zou worden. Een andere oplichter die zich voordeed als medewerker kwam vervolgens langs de deur. Het slachtoffer gaf de betaalpas mee aan de fraudeur waarna in Zoutelande en Middelburg gepind werd met de pas.

Het pinnen werd gedaan door een voor de politie nog onbekende vrouw. In totaal werd er €4000 euro buitgemaakt door de oplichters. De politie wil graag weten wie de verdachte vrouw is. Om die reden besloten agenten om de foto's van de pinster te delen. Als snel kreeg de politie allerlei tips binnen over de zaak. Volgens de agenten waren dat er voldoende waarna de foto's van de verdachte vrouw weer werden verwijderd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
corrie (17-5-2022 om 18:10)
Hoe kan het dat het bedrag zo hoog bijna iedereen heeft toch een limiet op zijn pas
exportzeeuw (17-5-2022 om 06:06)
@ Jtg leest u hier ergens dat er iemand is opgepakt? ik niet. v.w.b. deze manier van oplichting, ziek dat mensen met hun "volle verstand" deze kwetsbare groep benadelen. deze mensen hebben nog het vertrouwen in de mens ( zoals dat vroeger ook gewoon nog kon). trieste maatschappij waar we in leven vandaag de dag.
Rob van de Bank (16-5-2022 om 20:40)
Je kunt helaas niemand meer vertrouwen die je telefonisch of per computer/whatsapp benaderd. Dit kan ook per post gebeuren met een NEP-bankbrief dus NIET op reageren!
Jtg (16-5-2022 om 18:38)
Kijk dat is wel eens goedwerk! Eindelijk iemand opgepakt;)
Conrad (16-5-2022 om 17:50)
Wie trapt daar nu nog in. Onbegrijpelijk toch
Cookie-instellingen beheren