Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagen botst op goederentrein

Toegevoegd: 25-04-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

NIEUWDORP - Een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Bommel is gistermorgen rond tien uur lichtgewond geraakt nadat hij op de spoorovergang bij de Polenweg in het Sloegebied tegen een goederentrein botste. De trein vervoerde verschillende giftige en brandbare stoffen.

Gevaarlijke situaties bleven uit. De brandweerkorpsen van Borssele en Nieuwdorp, die ter plaatse kwamen, wisten aan de hand van codes op de treinstellen dat er giftige en brandbare stoffen aan boord waren. Controle wees echter uit dat er geen sprake was van lekkage bij de acht wagons. De trein, die de vrachtwagen met aanhanger in de flank raakte, reed stapvoets. Als gevolg van de klap werd de vrachtwagen, die schroot vervoerde, zo`n elf meter opgeschoven.

De laadbak met oud ijzer kwam gekanteld tot stilstand. De truck en wat verkeersborden in de omgeving raakten ernstig beschadigd. De trein liep blikschade op. De 42-jarige machinist uit de gemeente Borsele bleef ongedeerd, evenals de rangeerder, afkomstig uit dezelfde gemeente. De vrachtwagenchauffeur liep licht hoofdletsel op en had nekpijn. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De goederentrein kwam vanaf het Industrial Park Vlissingen en was op weg naar het nabij gelegen rangeerterrein. De spoorwegovergang is onbewaakt. Het ongeval ontstond door een inschattingsfout van de vrachtwagenchauffeur. De spoorwegovergang is vier uur afgesloten geweest. Bergingsbedrijf Van Mourik uit Goes heeft de vrachtwagen weggesleept. Verkeer dat de Olaz en achterliggende bedrijven wilde bereiken, is omgeleid via de Liechtensteinweg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren