Weerbericht:
Veel zon en droog
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 29 km

Rijverbod en boete voor dronken bestuurder

Toegevoegd: 18-05-2022, 16.33 uur - Update: 18-05-2022, 19.51 uur
Rijverbod en boete voor dronken bestuurder
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

SLUIS - Bij een surveillance in de gemeente Sluis hebben agenten een bestuurder staande gehouden die meer had gedronken dan de toegestane limiet. De automobilist heeft een tijdelijk rijverbod gekregen en kan een boete verwachten.


De weggebruiker liep in de nacht van dinsdag op woensdag tegen de lamp toen surveillerende agenten de automobilist zagen rijden. Toen ze de bestuurder aan de kant hadden gezet en onderwierpen aan een alcoholtest, bleek dat de weggebruiker 480 ugl blies.

Dat is ruim boven de toegestane limiet van 220 ugl. Echter is het nog niet zoveel dat de bestuurder zijn rijbewijs moet inleveren. Wel heeft hij een rijverbod voor de duur van 4 uur gekregen. In die periode mag hij geen enkel gemotoriseerd of ongemotoriseerd voertuig besturen. Ook kan de automobilist een boete verwachten. Wat de hoogte daarvan wordt, bepaalt de officier van justitie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren