Weerbericht:
Veel zon en droog
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 226 km

OM eist ontneming 8,5 ton van hennepkweker Tholen

Toegevoegd: 19-05-2022, 12.22 uur - Update: 19-05-2022, 19.30 uur
OM eist ontneming 8,5 ton van hennepkweker Tholen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg wil dat de 65-jarige Tholenaar C. van den B. en zijn toenmalige vriendin, de 52-jarige B.B. uit Bergen op Zoom al dan niet gezamenlijk voor 846.015 euro en vijftien cent worden ‘geplukt’. Dat geld zouden ze hebben verdiend met de hennepkweek in een loods van Van den B.


Justitie kwam de kwekerij op het spoor door een hoog elektriciteitsverbruik. De volgende stap was een onderzoek en 7 maart 2018 klopte de politie aan de deur. Al snel leidde het spoor naar een loods aan de Molenvlietsedijk met daarin 641 hennepplanten. Tijdens de behandeling van de zaak, beweerde Van den B. van niets te weten. Hij had nooit iets gezien, gehoord of geroken. Zijn vriendin gaf allen maar de planten water en veel meer ook niet. Dat Van den B. beweerde van niets te weten liet de rechtbank toen maar voor wat het was. Inmiddels heeft justitie voor bijna acht ton beslag gelegd op enkele woningen van Van den B. en een whiskey-collectie.

Volgens de raadslieden van B. en Van den B. dient het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te worden verklaard, omdat volgens hen onder andere op verzoek van het OM het proces-verbaal van de berekening van de ‘winsten’ is aangepast. Verder uitte de verdediging hun ongenoegen omdat er vier jaar na dato  er nog steeds geen einde is aan de strafzaak. Die ligt namelijk ter behandeling in hoger beroep bij het Hof in Den Bosch en dat kan nog wel enige tijd duren eer de raadsheren zich daarover buigen.

Voor die kweek is het stel in 2020 veroordeeld tot taakstraffen en elk een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Zo kreeg Van den B. 135 uur en B. 160 uur taakstraf opgelegd. Er waren hogere taakstraffen geëist.

De uitspraak in de ontnemingsvordering is op 30 juni.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WeetAllesBeter (20-5-2022 om 21:16)
Michel. Ons land heeft zwart geld nodig anders valt het om. Dus roep niet te hard, jij leeft ook vanwege het zwarte geld.
Michel (19-5-2022 om 19:51)
V.d.B weet van niets, die is ook niet van de 1e leugen gebotst. B b gaf de planten alleen maar water, die dacht natuurlijk, toch mooi zo rozenstruik. En dan zijn er nog advocaten die dit geloven. Al met al een zaak. die nog erger stinkt dan die kamerplanten!!!!!!
Cookie-instellingen beheren