Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie waarschuwt voor bankpasfraudeurs

Toegevoegd: 20-05-2022, 12.32 uur
Politie waarschuwt voor bankpasfraudeurs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Het politie basisteam van Walcheren waarschuwt op social media voor bankpasfraudeurs. Deze week zijn er al 5 aangiftes gedaan. De politie doet er onderzoek naar.


Momenteel is de handelswijze van een bankpasfraudeur als volgt: Een persoon belt anoniem naar het slachtoffer en doet zich voor als de bank. De man of vrouw vertelt dan dat er gepoogd is geld van de rekening van het slachtoffer af te halen en houdt een verhaal op. De man of vrouw vraagt het slachtoffer dan hun gegevens waaronder de pincode. Dan wordt er verteld dat de bankpas binnen een uur wordt opgehaald om het probleem op te lossen. De pinpas wordt netjes opgehaald en de criminelen gaan er met de bankpas vandoor. Vaak gaan zij zo snel mogelijk naar een geldautomaat of winkel om geld te pinnen of goederen te kopen. Het gaat dan bijna altijd om grote bedragen.

De politie adviseert met elkaar in gesprek te gaan over deze criminaliteit. Daarnaast moeten ouderen ingelicht worden en hun omgeving goed in de gaten gehouden. "Vaak lopen de criminelen met bedekte kleding en een mondkapje rond. Nu de mondkapjes niet meer verplicht zijn en het warm weer wordt valt dit heel erg op". De burgers en winkeliers worden opgeroepen om op te letten. 

Het gebeurt ook dat mensen de app anydesk moeten gebruiken om wat handelingen te doen. Dus ook bij het niet afgeven van de bankpas kan het zijn dat u bent opgelicht. Bent u opgelicht? Bel dan naar de politie voor het doen van aangifte.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (20-5-2022 om 17:11)
moet je niet zeggen ik heb het eind 2021 ook meegemaakt was thuis aan het werk telefoon ging, nam op trapte er ook in een heel rustige stem of dat die van de bank was is goed afgelopen na een week had ik alles weer terug ik riep het ook maar zo zieje maar weer als je niet oplettrap je er zo in
Cees (20-5-2022 om 14:55)
Wie trapte hier nog in. Politie niet teveel tijd aan besteden
Cookie-instellingen beheren