Weerbericht:
Veel zon en droog
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 26 km

Gekantelde aanhanger zorgt voor verkeerschaos in Middelburg

Toegevoegd: 21-05-2022, 13.03 uur
De aanhanger met puin was gekanteld.
De aanhanger met puin was gekanteld.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Door een gekantelde aanhanger in het aquaduct bij Middelburg zijn zaterdag in de Walcherse stad opstoppingen ontstaan. Al het verkeer werd door de stad omgeleid waardoor hinder ontstond.


Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur op de N57 bij het aquaduct onder het Kanaal door Walcheren. Een aanhanger met puin was daar op de kop beland waardoor het overige verkeer vast kwam te staan. De slagbomen voor de tunnel waren gesloten om te zorgen dat de hulpdiensten veilig hun werk konden uitvoeren.

Door het ongeluk in de N57 richting Middelburg voor lange tijd afgesloten. Het overige verkeer werd omgeleid door het centrum van Middelburg. Door de omleiding ontstonden in de stad opstoppingen. Het is niet bekend wanneer de N57 weer wordt vrijgegeven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (22-5-2022 om 16:04)
@Jan B: Uw aanpak in combinatie met een tijdelijke afsluiting en omleiding is inderdaad de snelste en veiligste methode om zo'n ongevalletje af te handelen.
Jan B (22-5-2022 om 11:41)
Weet je hoe ze dit vroeger oppikte. Met 6 man de kar overeind een paar schoppen en een bezem en binnen 30 minuten weer open. Het is de zelfde getikte zooi als de WST, zodra de hulpverlening is opgesteld en veilig kan werken open de boel!! Dit is weer een gevalletje bureaucratie! en ambtenaren.
Emergo (22-5-2022 om 11:24)
@Jan Op grond waarvan zou de bestuurdereen dikke boete moeten hebben gehad ? Dit soort ongevallen kan gebeuren met een aanhander, vervelend maar niet direct strafbaar.
Jan (22-5-2022 om 08:52)
Ik mag hopen dat de bestuurder een dikke boete heeft gehad. Dit is niet de eerste keer dat een aanhanger op dit rechte stuk weg kantelt. Omleiding was relatief snel geregeld. Misschien was de weg wel beschadigd mensen. Je kan beter een bord neerzetten ‘pas op kantelende aanhangers’
R van O (22-5-2022 om 08:10)
Eigen veiligheid eerst lijkt het mij voor de hulpdiensten en wegwerkers die de klus weer eens moeten klaren. Dat leerde ik in dienst, dat leert een groot deel van de personen voor hun werk en dat horen we dagelijks in de praktijk te brengen. Dat betekent ook dat we de veiligheid van anderen respecteren en het ongemak eens voor lief nemen. De verontwaardigde toon past hier helemaal niet bij en duidt op 'haast en spoed' is zelden goed.
VdVonck (21-5-2022 om 19:31)
@Mijn mening: Daar ben ik het mee eens. Het is belachelijk en triest hoelang een weg wordt afgesloten bij kleine incidenten. In het buitenland is de eerste taak, de weg vrijmaken.
Cookie-instellingen beheren