Weerbericht:
Veel zon en droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Bromfietser rijdt in op handhaver

Toegevoegd: 22-05-2022, 08.41 uur - Update: 22-05-2022, 15.20 uur
Bromfietser rijdt in op handhaver
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

WEMELDINGE - Een bromfietser is zaterdagavond in Wemeldinge tijdens een controle ingereden op een handhaver. Hierna vluchtte de bestuurder te voet. De Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) heeft aangifte gedaan.


De BOA zag kort voor het incident dat een bromfietser zonder kentekenplaat en helm met hoge snelheid over de Chezeeweg in Wemeldinge reed. Toen de bromfietser stopte, sprak de BOA hem daarop aan. Echter ging de bromfietser gesprek niet aan maar gaf volgens de politie juist gas en reed recht op de handhaver, die voor hem stond, af.

Zowel de bestuurder als BOA vielen daardoor waarna de bromfietser te voet wegvluchtte. De bromfiets is achtergebleven. De politie nam het voertuig voor onderzoek in beslag en nam aangifte op van poging zware mishandeling. Het is niet bekend hoe het met de handhaver gaat en of die verwondingen heeft opgelopen.

 De politie laat in een persbericht weten geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel te tolereren en treedt er daarom daadkrachtig tegen op. "Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft.. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak wordt verhoogd", laat een woordvoerder van de politie weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan de filatroop (22-5-2022 om 21:40)
Nee johan, als een boa het teken geeft om te stoppen of wat ook dan heb je als burger daar maar gehoor aan te geven!! Maar het is te hopen dat de officier van justitie korte metten maakt met zulks krapuul
Zeeuw (22-5-2022 om 20:54)
Dat de brandweer/politie en ambulance medewerkers aanvallen als een zwaardere straf wordt berecht, dat snap ik. Maar wat is een handhaver meer dan een gewone burger ? Vind het overdreven dat er dan zwaarder bestraft moet worden. En maar roepen dat ieder mens gelijk moet/mag zijn
Johan (22-5-2022 om 16:00)
Aangifte van poging tot zware mishandeling.....? De bomfietser stond stil en ging rijden toen de BOA voor hem stond. De motor van een brommer heeft heel weinig draaimoment (koppel) en een vertrekkende brommer kun je dan ook met één hand tegenhouden. Dat zal de boa dan ook wel gedaan hebben en toen rolden ze beiden op de grond. Dat is eerder comedy capers dan poging tot zware mishandeling. Meneer de BOA overdrijft behoorlijk.
Jaffa (22-5-2022 om 09:41)
Minimaal vier weken de cel in bij geweld tegen beroepen met publieke taken. Mee eens: Ga naar petities.nl en onderteken de petitie: "Minimumstraffen bij geweld tegen beroepen met publieke taken" 28.000 mensen gingen u voor.
Gerda (22-5-2022 om 09:34)
Ik hoop dat ze die rotzak zo snel mogelijk oppakken en zwaar straffen
Cookie-instellingen beheren