Weerbericht:
Veel zon en droog
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Celstraffen geëist tegen verdachten inbraken

Toegevoegd: 24-05-2022, 21.11 uur
Celstraffen geëist tegen verdachten inbraken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft dinsdag de rechtbank verzocht drie inwoners van Middelburg elke een gevangenisstraf van acht maanden op te leggen vanwege een inbraak.


Het drietal, bestaande uit de 23-jariger B. H., de 25-jarige M. B. en de 23-jarige S. C., wordt ervan verdacht in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 januari ingebroken te hebben in een woning in de Maasstraat in Middelburg. H. zei van niets te weten. Hij kwam naar eigen zeggen B. en C. toevallig tegen toen hij uit de trein was gestapt en op weg naar het AZC in Middelburg. Alleen rijdt er 's nachts geen trein, hield de voorzitter hem voor. En de route naar het AZC loopt nu niet direct via de Maasstraat...

De inbraak in de straat werd pas opgemerkt door de bewoonster toen die wat geluiden in huis hoorde en poolshoogte ging nemen. Wat ze zag, was dat twee mannen de trap afkwamen en in alle rust de woning verlieten. Toen de gealarmeerde politie verscheen, ging die weer snel naar de IJsselstraat, waar zojuist was geprobeerd in te breken. De zoektocht naar de inbrekers, uitgebreid vastgelegd op camera's, eindigde bij het AZC waar de drie over een hek klommen. Later, toen de politie eens een kijkje ging nemen in hun woning, bleek daar het nodige aan gestolen spullen te zijn verstopt.

Naast de inbraak en de poging om in te breken, moest verdachte C. zich ook nog verantwoorden voor een autokraak. B. moest dat doen voor een winkeldiefstal in Goes, waarbij de nodige kleding zonder te betalen werd meegenomen. Zowel B. als H. zijn al eens eerder met justitie in aanraking geweest.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan uit Vlissingen (26-5-2022 om 11:04)
En de asielaanvraag van deze drie gaat gewoon door en al wordt deze afgewezen dan blijven ze toch hier. En dan vragen ze zich ook nog af hoe het komt dat de Ter Apel nog zo vol zit en de gemeentes nu verplicht worden om voor opvang te zorgen.
Rob (26-5-2022 om 08:18)
In plaats van uitzetten dit soort lieden, krijgen gemeenten een vergoeding om dit soort overlast door asielzoekers aan te pakken. Het kost ons dus driedubbel keer geld....
Ik (25-5-2022 om 07:49)
Zulke lui direct het land uitzetten. Een rechtzaak en cel kost ons veel geld.
Arthur (25-5-2022 om 06:39)
De zogenaamde "advocaten, racket geleerden en professoren" zijn weer druk bezig. Gooi dit soort lieden nou eens in strafkampen.
Cookie-instellingen beheren