Weerbericht:
Veel zon
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Diverse overtredingen ontdekt bij controle Vlissingen-Oost

Toegevoegd: 26-05-2022, 11.01 uur
Deze flessen waren niet voorzien van gevarenstickers.
Deze flessen waren niet voorzien van gevarenstickers.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Tijdens een controle in havengebied Vlissingen-Oost bij Ritthem heeft de politie gisteren in totaal 22 boetes uitgedeeld. In 12 gevallen bleef het bij een waarschuwing. In totaal werden 43 voertuigen gecontroleerd.


Samen met medewerkers van onder meer de Douane, de Koninklijke Marechaussee en de RDW werden bij de Duitslandweg onder meer vrachtwagens en bestelbusjes aan een controle onderworpen. De politie kwam onder meer twee vrachtwagens op het spoor waarbij vermoedelijk werd gefraudeerd met Adblue en de tachograaf.

Een andere vrachtauto moest naar een garage omdat twee bouten los bleken te zitten. Ook werd een trailer ontdekt waarvan de achteras kapot bleek te zijn. Dit voertuig mocht niet meer verder rijden. Verder bleek één van de gecontroleerde vrachtwagens 27 procent overbeladen te zijn.

De meeste bekeuringen werden uitgedeeld voor het hebben van te gladde banden (5x). Verder werden boetes uitgedeeld voor onder meer het rijden zonder markering bij gevaarlijke lading, losliggende lading, een ontbrekende hulpkoppeling en het ontbreken van zogeheten UN-stickers bij een lading met gevaarlijke stoffen.

Ook bleken niet altijd alle papieren in orde te zijn. Zo had één bestuurder geen BE-rijbewijs, had één vervoerder geen vervoersdocumenten bij zich en bleek een transportbedrijf niet in het bezit te zijn van een zogeheten NIWO-vergunning.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (27-5-2022 om 11:32)
Youtube stikt van de filmpjes die de noodzaak hierbvan aantonen.
Jwz (26-5-2022 om 22:17)
@Jatoch jeweetzelf dienstbaar en waakzaam alles voor de veiligheid en uiteraard een extraatje voor onze schatkist ey
Jtg (26-5-2022 om 22:14)
Sowieso @Kees én die kassa heeft weer lekker gerinkeld!;)
Kees (26-5-2022 om 11:07)
Zo zie je bij een controle wat er veel al niet deugt
Cookie-instellingen beheren