Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte van inbraak aangehouden met behulp van politiehond

Toegevoegd: 27-05-2022, 15.35 uur
Verdachte van inbraak aangehouden met behulp van politiehond
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

THOLEN - De politie heeft vrijdag samen met politiehond Zorro een 53-jarige Roemeense man opgespoord die verdacht wordt van betrokkenheid bij een inbraak in een bedrijfspand. De verdachte had zich verstopt in een dichte struik.


De politie kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag een melding dat bij een bedrijf aan de Stevinweg in Tholen een inbraak gaande was. Het zou gaan om drie mannen die tijdens het aanrijden van de politie waren weggerend. Agenten gingen in de omgeving op zoek naar de daders. Twee geleiders pakten met hun honden een spoor op langs de Nieuwe Postweg . Langs de route werden twee stofzuigers en enkele gereedschappen aangetroffen die bij dat bedrijf waren weggehaald.

Politiehond Zorro pakte vanaf die plek een geurspoor op richting de Kreeftenstraat. Daar verliet de hond het pad, waarna in de dichte struiken een man werd aangetroffen. De politiehond beet de man in een been waarna hij werd aangehouden. Uiteindelijk is de man naar een arts vervoerd om zijn verwonding na te laten kijken. De andere twee verdachten zijn niet meer aangetroffen.  De verdachte is volgens de politie aangehouden voor vemogensdelicten in Nederland. De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak en bekijkt relevante camerabeelden uit de omgeving.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (28-5-2022 om 13:12)
prima werk ook van Zorro. geef hem maar wat extra's
Michel (27-5-2022 om 16:59)
Een vette kluif voor Zorro.
Cookie-instellingen beheren