Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Dronken bestuurder staande gehouden door omstanders

Toegevoegd: 27-05-2022, 17.26 uur
De automobilist botste tegen de geparkeerde auto (die op de foto staat).
De automobilist botste tegen de geparkeerde auto (die op de foto staat).
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN -  Een bestuurder is vrijdag in Vlissingen staande gehouden door omstanders nadat hij tegen een geparkeerde auto gebotst. Na een blaastest bleek de man meer gedronken te hebben dan is toegestaan. Het rijbewijs van de automobilist is door de politie ingevorderd.


Het incident gebeurde in Vlissingen waar de automobilist tegen een geparkeerde auto botste. In eerste instantie reed de man weg van de plek van het ongeluk, maar omstanders konden de man tot stoppen manen en staande houden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, roken zij een sterke alcohollucht bij de bestuurder.

Uit een blaastest bleek dat de man meer had gedronken dan de maximum toegestane hoeveelheid. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man 740 ugl blies. Dat is ver boven de limiet van 220 ugl (voor een ervaren bestuurder). Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en opgestuurd naar de officier van justitie. Die zal bepalen wat er verder mee gaat gebeuren. Ook krijgt de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ineke (31-5-2022 om 10:19)
Timsalabim. Als ik jou reacties lees op verschillende onderwerpen zijn deze altijd vrij negatief. Zoek eens hulp man/vrouw .je zit niet goed in je vel hoor.
Johan (30-5-2022 om 12:44)
@timsalabim: Jij werkt bij een verzekeringsmaatschappij of je zit in de politiek. Het kan niet anders....
timsalabim (30-5-2022 om 05:55)
Willem, wat denk je zelf? De drankrijder krijgt een gloed nieuwe auto uit het premium segment en meteen z'n grootrijbewijs er ook bij, de schade mag het "slachtoffer" zelf betalen, sterker nog, het slachtoffer moet meebetalen aan de nieuwe auto van de drankrijder! zo werkt dat hier! En als je niet meewerkt verdwijn je voor 15 jaar achter de tralies....
Willem (28-5-2022 om 00:47)
Hoe gaat dat nu altijd met die schade's, wordt schade door drankrijders veroorzaakt gewoon vergoed? Er voor zorgen dat hij geen auto meer op naam kan zetten en rijbewijs voorgoed afnemen, fietsen is gezonder.
ew (27-5-2022 om 21:08)
de enige redelijke straf die een dronken bestuurder moet of zou moeten geven is. een verplichte film over alcohol gebruik onder bestuurders die andere leed hebben aangedaan. en film die ook echt de waarheid laat zien en gras er over laat groeien. ook een verslaving clinic bezoeken. want alcohol maakt meer kapot dan je lief is. het is niet voor niets een harddrugs.
Pollewops (27-5-2022 om 21:04)
Hulde aan deze mensen.
Cookie-instellingen beheren