Weerbericht:
Zomers warm. Vandaag op de meeste plaatsen droog, morgen (onweers-)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Reddingsboot vaart uit voor omgeslagen zeilboot

Toegevoegd: 28-05-2022, 12.51 uur
Het onbemande ribje wat de bemanning heeft aangetroffen.
Het onbemande ribje wat de bemanning heeft aangetroffen.
© Foto: KNRM Veere
Door: Manfred Berrevoets

VEERE - De reddingsboot van de KNRM in Veere is op Hemelvaartsdag uitgevaren voor een omgeslagen zeilbootje. Alle opvaren konden zichtzelf in veiligheid brengen.


Rond 16.10 uur werd er melding gemaakt van een omgeslagen vaartuig. Ter hoogte van de Meerkoet was een zeilbootje met vijf personen opgeslagen. Toen de reddingsboot ter plaatse kwam waren alle personen al veilig op de kant en opgevangen door de brandweer en ambulance.

De KNRM heeft het bootje vervolgens weer rechtop gezet en leeggepompt. Daarna is het vaartuig aan naar de kant gebracht. Op de terugweg zag de bemanning van de reddingsboot een onbemand ribje aan lager wal bij de Bastiaan de Langeplaat. Gezien de staat van het bootje en de situatie waarin deze werd aantroffen is in overleg met de kustwacht geen verdere zoekactie ondernomen. Het ribje is meegenomen naar het reddingsstation. De eigenaar kan deze eventueel komen ophalen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren