Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
97 files van totaal 382 km

12-Jarige jongen uit Sluis belt voor de grap 112

Toegevoegd: 01-06-2022, 09.43 uur
12-Jarige jongen uit Sluis belt voor de grap 112
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SLUIS - Een 12-jarige jongen uit Sluis heeft gisteren een pittig gesprek gehad met de politie. De jongen belde meerdere keren onnodig naar het alarmnummer 112.


De jongen belde meerdere keren voor de grap naar het alarmnummer. De politie heeft de jongen opgespoord. Omdat het een jongere is krijgt de jongen eerst een waarschuwing. De jongen is er op gewezen dat door zijn gedrag hij de lijn bezet heeft gehouden voor mensen die wel de hulpdiensten met spoed nodig hadden.

Per jaar wordt er circa 2,7 miljoen keer gebeld naar het alarmnummer 112. 38 procent van die telefoontjes zijn misbruik of onjuist gebruik. Het is een strafbaar feit om onnodig het alarmnummer te bellen. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (1-6-2022 om 19:41)
Hopelijk van z'n ouders óók nog n pittig gesprek....
Ed (1-6-2022 om 12:54)
Laat hem maar eens een bijdrage leveren aan een goed doel, bij voorkeur van zijn eigen zakgeld als hij dit krijgt.
Bart (1-6-2022 om 10:42)
Afgelopen tijd heb ik zelf ook onbewust meerdere keren naar 112 gebeld. Door update van telefoon werd aan-/uitknop een sneltoets voor het alarmnummer. Dus maar gauw uitgezocht hoe dit uitgezet kan worden. Wat mij betreft bij volgende updates weer uitschakelen!!
Cookie-instellingen beheren