Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Oud-docent zou studentes hebben aangezet tot sturen van seksuele beelden

Toegevoegd: 02-06-2022, 23.28 uur
Oud-docent zou studentes hebben aangezet tot sturen van seksuele beelden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De  66-jarige M. S. uit Kruiningen moet volgens de rechter goed door een psycholoog moeten worden onderzocht eer de rechtszaak verder wordt behandeld. Volgens de rechtbank leeft S. in een bubbel en lijkt het er op dat hij nauwelijks enige zelfreflectie heeft.


S., een inmiddels ex-docent en mentor bij Scalda, een MBO-onderwijsinstelling in Zeeland, wordt ervan verdacht in de periode 21 april 2016 tot eind januari 2019 twee van zijn pupillen te hebben aangezet tot het maken van pornografisch getinte selfies.

De opdrachten die hij gaf begonnen met eenvoudige zaken, zoals schrijf op wat je die dag hebt gedaan en ging langzaam verder. Binnen het streng religieuze gezin van het ene meisje moest zij de man-vrouw ter discussie stellen. ,,Voor het meisje moeilijk gezien haar culturele achtergrond, maar het ging om ‘out of the box denken’’, verklaarde S. Van lieverlede kregen ze opdrachten met een seksueel karakter om het mom van  'vrijheid’. Zo moesten de meisjes films of foto’s van zichzelf maken terwijl ze zich langzaam moesten uitkleden en er vooral blij bij kijken. Ook kregen ze de opdracht om zichzelf seksueel te bevredigen terwijl ze in bed lagen.

Die opdrachten moesten de meisjes naar M. sturen en als de resultaten niet aan zijn eisen voldeden, moesten ze worden overgedaan. Als er opdrachten werden geweigerd, dreigde hij er voor te zorgen dat ze hun opleiding niet meer konden afmaken omdat hij voor slechte cijfers zou zorgen. De behandelmethodes die M. op die manier toepaste waren volgens M. gebaseerd op een methode die was ontwikkeld door een bevriende psychiater. Dat zou echter een verzinsel. Wanneer de zaak weer wordt behandeld is nog niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ditjes (4-6-2022 om 11:22)
Onbegrijpelijk!!!! Viespeuk dat hij is maar blijkbaar zijn pedofielen beschermende diersoorten. Over een tijdje woont hij weer rustig in een woonwijk en niks aan de handje..
ger (4-6-2022 om 08:15)
ik hoop in deze gevallen altijd dat de uitspraak "god straft onmiddellijk" waarheid wordt en dat die smerige rotvent ter plekke ter aarde gaat.
Emergo (3-6-2022 om 12:55)
@ Jimmy Deze "babyboomrt'vindt dat je raaskalt en over he laatste zin zullen we het maar helemaal niet hebben.
jimmy de Jonge (3-6-2022 om 05:57)
Wat een vieze ouwe babyboomer, uitgaande van de meeste reacties op deze site ging ik er vanuit dat "oudere mensen" nooit iets fout deden aangezien het altijd maar weer over "de jeugd van tegenwoordig" en "vroeger deden wij dit niet" gaat. Maar dit is wel een smeerpijp zeg, beetje gebruik maken van je, soort van, machtspositie... Iets waar veel babyboomers nogal last van schijnen te hebben; netzoals het continue opeisen van erkenning, want als "dit vroeger niet gebeurd was" had je "dit nu ook niet". Gelukkig sterven ze vrij snel uit, zijn we weer van dat gezeur af....
Grote Smurf (2-6-2022 om 23:51)
Deze 'man' paste dus gewoon dreigende manipulaties toe op zijn slachtoffers en heeft de waarheid verdraaid toen hij betrapt werd. Dat zijn alle tekenen aan de wand dat dit een narcist pur sang is. Niet elke narcist is een pedofiel, maar elke pedofiel wel een narcist omdat ze totaal geen empatisch vermogen hebben om rekening te houden met hun medemens (in dit geval kinderen). Primitief geschift dus. Geen medelijden en hard straffen.
Cookie-instellingen beheren