Weerbericht:
Wisselvallig en woensdag vrij veel wind
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Reconstructie zet passant op verkeerde been

Toegevoegd: 27-07-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

HULST - De politie heeft gisterochtend een reconstructie uitgevoerd van het ongeval van afgelopen maandag op Rijksweg N60, ter hoogte van Sint Jansteen, in Hulst. Bij dit ongeval was een politieauto betrokken en raakte een driejarig meisje zwaargewond. De politie had de reconstructie vooraf niet aangekondigd, waardoor passanten in de veronderstelling dat er weer een ongeluk was gebeurd.

Een gedeelte van de weg was afgezet, agenten regelden het verkeer en de betrokken personenauto en politiewagen waren ter plaatse gebracht. De laatste met een speciale truck, want de witte Volkswagen raakte door de botsing volledig vernield. Leden van het onderzoeksteam legden alles op video vast, afstanden werden gemeten, foto`s gemaakt.

Dit alles moet de feiten blootleggen van wat er op 23 juli precies is gebeurd. Daarover bestaat nog veel onduidelijkheid. Het onderzoek moet onder meer uitwijzen of de agent die de dienstwagen bestuurde, blaam treft. Als een agent in functie zelf is betrokken bij een (ernstig) ongeval, wordt altijd onderzoek gedaan. De politie heeft rond elf uur het ongeval in scene gezet, twee uur later werd het autowrak weer afgevoerd en kon het verkeer zonder omleiding weer over de N60 richting Sint Jansteen en België.

Over de toedracht van het ongeval doen inmiddels diverse verhalen de ronde. De 21-jarige Belgische bestuurder was eerder, enkele kilometers terug, betrokken bij een kleine botsing. Terwijl hij stond te wachten voor een rood verkeerslicht, botste er een auto tegen zijn achterbumper. De politie kwam ter plekke en verzocht de Belg even mee te gaan naar het bureau, zodat de zaak kon worden afgehandeld.

De bestuurder gaf daarop plankgas en ging er vandoor. De politie zette de achtervolging in en vlak voor de afslag van Sint Jansteen botsten een politiewagen met de personenauto. Omstanders hebben het vermoeden geuit dat de man drugs in zijn auto had en niet mee wilde naar het bureau, omdat hij bang was dat de verboden middelen ontdekt zouden worden.

Politiewoordvoerster J. Duinkerke wil niet ingaan op deze geruchten. ,,Wij komen pas met informatie naar buiten als we absoluut zekerheid hebben over wat er is voorgevallen. De komende week wordt gekeken wat de reconstructie aan feiten heeft opgeleverd. Tot dan doen wij geen mededelingen.``


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren