Weerbericht:
Warme nacht. Overdag zomers warm en enkele (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie vindt PCP-geweer na melding illegale jacht

Toegevoegd: 04-06-2022, 09.58 uur
Politie vindt PCP-geweer na melding illegale jacht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RILLAND - Naar aanleiding van een melding over illegaal jagen in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal heeft de politie een zogeheten PCP-geweer aangetroffen.


De wijkagenten met werkgebied gemeente Reimerswaal gingen naar aanleiding van de melding samen met een medewerker van de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland op pad. In de buurt van Rilland troffen de opsporingsambtenaren een voertuig aan waarin een PCP-geweer bleek te liggen.

Met een PCP-geweer kunnen onder hoge druk kleine balletjes worden afgeschoten. Het bezit van zo'n persluchtbuks is niet strafbaar, maar het gebruik is dat afhankelijk van de manier wel. In dit geval kwam de eigenaar er vanaf met een waarschuwing.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
piet (4-6-2022 om 19:28)
Levens gevaarlijk die man met geweer,maak je daar niet druk om er zijn veel ergere dingen aan de hand waar men niks aan doet,zie maar in Limburg met dat jongetje,hier in dit land lopen er veel rond die in de gaten gehouden worden door justitie (alleen vertikken ze zulke mensen op te pakken ivm privacy) ze doen toch niks,nee dan mag je geen actie ondernemen totdat het fout gaat met dank aan d66 en de rest van het kabinet
Ditjes en datjes (4-6-2022 om 17:02)
@Renata : Een boete wel dan?
Renata (4-6-2022 om 14:40)
Een waarschuwing…. dat zal de stroper leren. Bah bah.
Cookie-instellingen beheren