Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Scooterrijder aangehouden na inrijden op agent

Toegevoegd: 04-06-2022, 10.18 uur
Scooterrijder aangehouden na inrijden op agent
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 17-jarige jongen uit Vlissingen is vannacht in zijn woonplaats aangehouden omdat hij had ingereden op een agent. De jongen bleek zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol op een scooter te rijden.


De jongen kreeg even voor 01.00 uur op de Nieuwendijk in Vlissingen een stopteken van agenten omdat zij vermoedden dat de jongeman onder invloed rondreed op de scooter. Eén van de agenten was op zijn fiets naar de verdachte toe gereden om hem te laten stoppen. De jongen bleek echter niet van plan te stoppen. "Hij reed tegen de agent zijn fiets aan en ging er vervolgens vandoor", zo vertelt de politie vanochtend.

Even later stopte de jongen alsnog op de Spuistraat. Hier kon hij dan ook worden aangehouden. Bij de arrestatie pleegde de jongen wel verzet. Ook schold hij de aanwezige agenten uit. Op de scooter zat ook een bijrijder. Deze probeerde zich met de aanhouding te bemoeien maar uiteindelijk lukte het de agenten de 17-jarige knul naar het politiebureau te brengen.

Op het bureau werd de jongen onderworpen aan een ademanalyse. Hierbij blies hij een waarde van 445 Ug/l, ruim 5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Bij nadere controle bleek de Vlissinger niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niet beleefd (5-6-2022 om 01:02)
Vaak gaan deze lui pal in de weg staan en daarna roepen dat er op ze is ingereden. Doe niet zo raar.
Loes (4-6-2022 om 10:36)
Daarom was die aan het schelden..... was gefrustreerd...
Cookie-instellingen beheren