Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM Cadzand helpt zeilboot met motorpech

Toegevoegd: 05-06-2022, 14.40 uur
Het zeiljacht had op zee te kampen met motorproblemen.
Het zeiljacht had op zee te kampen met motorproblemen.
© Foto: KNRM Cadzand
Door: Eugène Harthoorn

CADZAND - De bemanning van de KNRM heeft afgelopen donderdag een schipper van een zeiljacht geholpen die met motorproblemen te kampen had. 


De schipper deed omstreeks 21.35 uur een oproep bij de KNRM van Cadzand. De vrijwilligers van de KNRM zijn ter plaatse gegaan. Ter plaatse bleek dat het zeiljacht het ruime sop had gekozen en dat, eenmaal op zee, de motor niet meer wilde starten. Omdat het niet veilig zou zijn om met alleen een zeil de haven binnen te gaan, had de schipper besloten de KNRM in te schakelen.

Ter hoogte van de jachthaven van Cadzand heeft de KNRM het jacht langszij genomen en met hulp van enkele opstappers aan wal, het jacht aan de ligplek kunnen aanmeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren