Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 29 km

Brandweer blust brand in stapel doeken op vakantiepark

Toegevoegd: 06-06-2022, 12.56 uur
De doeken werden buiten afgeblust.
De doeken werden buiten afgeblust.
© Foto: Brandweer Kamperland
Door: Remi Mesu

KAMPERLAND - De brandweer is maandag uitgerukt voor een brandje op een vakantiepark in Kamperland. De brandweerlieden moesten in actie komen nadat een brandmelder op het park afging.


De bluslieden van de post in Kamperland werden rond 05.40 uur opgeroepen nadat er een automatische brandmelding was binnengekomen bij de meldkamer. Op een vakantiepark aan de Banjaard Boulevard bij Kamperland zou mogelijk brand zijn ontstaan in een gebouw.

Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was, roken de medewerkers van de brandweer een vreemde lucht buiten het gebouw. Samen met de beveiliging besloot de brandweer om het gebouw in gegaan om te kijken op het brandmeldpaneel welke melder er geactiveerd was.

Toen de bluslieden in de buurt van het brandmeldpaneel waren, trok het restaurant de aandacht omdat dat inmiddels gevuld met rook was. De brandweer ging direct de ruimte in om te zoeken naar de oorzaak. Uiteindelijk bleek een bak met doeken in brand te staan.

De manschappen brachten de bak snel naar buiten gebracht zodat het daar afgeblust kon worden. Door deze handeling ontstond er, volgens de brandweer, binnen geen rook of waterschade. Wel waren de medewerkers van de brandweer nog enige tijd bezig om alle rook uit het gebouw te krijgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren