Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Zwemmer die mogelijk in de problemen was, blijkt een rij boeien te zijn

Toegevoegd: 06-06-2022, 16.39 uur
Uiteindelijk bleek de melding loos alarm te zijn.
Uiteindelijk bleek de melding loos alarm te zijn.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Remi Mesu

RITTHEM - De KNRM is zaterdagavond uitgerukt voor een mogelijke zwemmer die in de problemen was geraakt op de Westerschelde. Uiteindelijk bleek het niet om een zwemmer te gaan maar om kleine boeien die voor een persoon waren aangezien.


De bemanning van het KNRM reddingstation in Breskens werd zaterdagavond rond 22.45 uur opgeroepen nadat er bij het kustwachtcentrum een melding binnen was gekomen van een mogelijke zwemmer in de problemen. De melding was gedaan door een politie-eenheid vanaf de wal ter hoogte van Fort Rammekens bij Ritthem.

Nadat reddingboot Zeemanshoop was uitgevaren richting de Sloehaven werd die naar de precieze plek geleid waar de mogelijke zwemmer gezien zou zijn. Eenmaal ter plaatse bleek het niet om een zwemmer maar om boeitjes ter markering van een kreeftenfuik te gaan. Na dit doorgegeven te hebben kon de bemanning van de reddingboot terugkeren naar Breskens.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (7-6-2022 om 07:59)
Vreemd. Ik dacht dat je geen schaaldieren meer moest eten uit de Westerschelde?
P de Wispelaere (6-6-2022 om 20:01)
Precies, ter hoogte van Fort Rammekens bij Ritthem heeft de kreeftenvisser heeft daar zijn domein.
Hendrik Schuurman (6-6-2022 om 17:19)
Die boeien liggen er al veel langer.
Cookie-instellingen beheren