Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Snorfietser onder invloed valt door de mand door verlichting

Toegevoegd: 06-06-2022, 21.27 uur
Snorfietser onder invloed valt door de mand door verlichting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GOES - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs van een snorfietser in beslag genomen. In eerste instantie werd de bestuurder niet gecontroleerd op alcohol, echter verraadde een alcohollucht het dronkenschap.


De snorfietser viel bij de politie op omdat het licht van zijn voertuig niet goed werkte. Toen de agenten de man staande hielden, beweerde hij dat hij niet zou hebben gereden maar met de snorfiets aan de hand had gelopen. De politie laat op Instagram weten dat de bestuurder normaal weg zou zijn gekomen met een waarschuwing. Echter werd hij wel bekeurd omdat hij loog.

Terwijl de agenten bezig waren met het bekeuringsgesprek, roken zij een alcohollucht van de bestuurder af komen. Daarop werd de man gevorderd om mee te werken aan een alcoholcontrole. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder te veel had gedronken. Hierop werd hij meegenomen naar het bureau in Goes voor een ademanalyse.

Daaruit kwam een uitslag van 375 Ugl; ver boven de limiet van 88 Ugl voor een beginnend bestuurder. Bij een resultaat van 350 Ugl wordt het rijbewijs van een beginnend bestuurder in beslag genomen. Een officier van justitie zal bepalen wat er met het document gaat gebeuren. Ook krijgt de snorfietser een forse boete en kan hij mogelijk worden aangemeld voor een verplichte cursus waarbij de kosten voor de bestuurder zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (7-6-2022 om 13:52)
Ja Harold, hier racen ze ''s-avonds met 60-70 km/h voorbij op de snorfiets. Pas werd er 1 voor een ander feit aangehouden en zijn maat mocht gewoon verder op zijn zwaar opgevoerde snorfiets, er is totaal geen controle op deze gasten, klachten ingediend, maar ze zeggen: wij krijgen nóóit klachten binnen over Uw straat, hebben ze geen rollenbank meer?
Harold (7-6-2022 om 02:39)
Prima, dronkenlappen zien we graag niet in het verkeer. Ook graag controleren om de constructiesnelheid. Veel snorfietsen zijn zwaar opgevoerd en zorgen voor veel overlast.
Cookie-instellingen beheren