Weerbericht:
Zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Meer dan zes jaar cel geëist tegen ‘notoire oplichter’

Toegevoegd: 08-06-2022, 19.20 uur
Meer dan zes jaar cel geëist tegen ‘notoire oplichter’
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Tegen de 58-jarige professionele oplichter J. den H. uit Scheveningen is woensdag in Middelburg de maximale gevangenisstraf voor oplichting geëist: zes jaar plus acht maanden.


Den H. wordt ervan verdacht in 2019 zeker twintig mensen te hebben gedupeerd met de verkoop van zogeheten stelconplaten. Hij bood ze via internet aan op diverse verkoopsites en als de kopers een aanbetaling deden of het volledige bedrag betaalden konden naar zowel de stelconplaten als hun geld fluiten.

Den H. hield ze desnoods maandenlang aan het lijntje, maar leverde niet. Het geld -zeker 32.000 euro - verdween via enkele katvangers naar de bankrekening van Den H., die het vervolgens weer deponeerde bij een bank in Luxemburg. Naast de oplichting wordt Den H. ook nog verdacht van het witwassen van 95.000 euro.

In de cirkel van oplichters is Den H. zeker geen onbekende. Tros opgelicht besteedde er in het verleden de nodige aandacht aan. Al eerder kreeg Den H. in hoger beroep voor zijn activiteiten zes jaar cel opgelegd; een jaar méér dan waartoe de rechtbank hem eerder veroordeelde.

De zaak tegen de oplichter had woensdag een bijzonder karakter: zonder de verdachte die nog voor de behandeling de zaal verliet omdat-ie zei zich beroerd te voelen en ook zonder advocaat omdat Den H. alleen maar toestemming had gegeven om te vragen de zaak voor de zoveelste keer aan te houden. De uitspraak in deze zaak volgt over twee weken.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (9-6-2022 om 13:29)
@Jtg Ten eertse kan er nog beslag gelegd worden op zijn bankrekening em=n overigens is het geen hard gelach maar hard gelsg voor zijn slachtoffers.
Jtg (9-6-2022 om 12:16)
@Nietsiswattlijkt das goed om te horen, echter een hard gelach voor alle slachtoffer(s) die deze aimabelere persoon gemaakt heeft dit heeft wel een voordeel voor hem hij mag nu met en geheel verzorgd `pre`pensioen gaan op kosten van onze belasting- centjes en vervolgens als deze keurige beste meneer ``buiten`` weer mag komen over 5a6 jaar om vervolgend van zijn pensioen mogen gaan genieten hoe heerlijk is dat hij hoeft dus nooit meer iets te gaan doen en kan iedere dag van heerlijke rust genieten!
Nietsiswattlijkt (8-6-2022 om 21:41)
Zelden een aimabeler persoon ontmoet.
Cookie-instellingen beheren