Weerbericht:
Vanmiddag enkele buien, zaterdag op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Machinekamer patrouillevaartuig loopt vol water

Toegevoegd: 10-06-2022, 10.23 uur
Het patrouilleschip kon veilig naar de haven worden gesleept.
Het patrouilleschip kon veilig naar de haven worden gesleept.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Remi Mesu

HANSWEERT - De KNRM moest donderdagavond in actie komen om een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat te helpen. In de machinekamer van het vaartuig stroomde water binnen.


Het incident gebeurde donderdagavond rond 21.00 uur net vlakbij Ossenisse. De machinekamer van een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat stroomde daar vol water. De vrijwilligers van de KNRM-reddingstations Breskens en Hansweert werden voor het incident gealarmeerd. Het betreffende schip was in de tussentijd langszij genomen door de bemanning van de binnenvaarttanker Elitanker 69. Toen de KNRM ter plaatse kwam, werden er drie medewerkers en een bergingspomp overgezet.

Ook vanaf het schip de 'Respondervan sleep- en bergingsbedrijf Multraship zijn pompen overgezet. De gezamenlijke pompcapaciteit zorgde ervoor dat de lekkage kon worden gestopt. De inzet van KNRM Breskens bleek uiteindelijk ook niet meer nodig.

De boot van Rijkswaterstaat werd uiteindelijk richting Hansweert gebracht. In de voorhaven nam sleepboot Bravo van Polderman berging het schip over van de binnenvaarttanker waarna de boot afgemeerd kon worden aan een ponton. De oorzaak van het water in de machinekamer zou een technisch mankement zijn geweest.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren