Weerbericht:
Perioden met zon. Morgen enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 103 km

Zwaargewonden door roekeloos rijgedrag

Toegevoegd: 23-08-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
VLAKE - Roekeloos rijgedrag heeft gisteren op de A58 geleid tot een ernstig ongeval bij de Vlaketunnel waarbij twee mensen zwaargewond raakten. Ze zaten in een auto die door een wegpiraat werd gesneden. Een ooggetuige sprak van een misdadige rijstijl. De inzittenden van de auto die het ongeluk veroorzaakte werden later aangehouden.Het ongeluk gebeurde rond twee uur op de noordbaan van de A58. Een wagen met drie inzittenden reed daar met veel te hoge snelheid. Toen de bestuurder naar zijn mening niet snel genoeg kon passeren, haalde hij in via de vluchtstrook en schoot vlak voor de tunnel weer terug naar de linker rijstrook. De andere automobilist raakte door die manoeuvre van de weg en sloeg over de kop.

Twee van drie inzittenden, onder wie een 77-jarige man uit Leeuwarden, werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hun toestand en de identiteit van de andere inzittenden waren gisteravond niet bekend. De daders gingen ervandoor, maar werden later in Vlissingen aangehouden en in verzekering gesteld. Het gaat om een 29-jarige man uit Vlissingen, een 26-jarige man uit Zoetermeer en een 20-jarige vrouw uit Zoetermeer. Onduidelijk is nog wie achter het stuur zat.Eerste hulp

J. Hiele uit Koewacht was getuige van het ongeval en verleende eerste hulp aan de slachtoffers. ,,Ik heb meteen de deur van de wagen geforceerd en heb de vrouw naar de overkant gebracht. Vervolgens heb ik geschreeuwd om drukverband, omdat het hoofd van de man zeer hevig bloedde. Eerst reageerde er niemand maar uiteindelijk kreeg ik toch van iemand verband, dat ik op de wond heb gedrukt tot de ambulance kwam.``

De wagen die het ongeval veroorzaakte reed vlak voor de tunnel achter Hieles auto, waar diens vrouw achter het stuur zat. ,,Hij kwam met hoge snelheid aanrijden en zat op misschien tien centimeter van onze bumper.`` De wegpiraat koos vervolgens de vluchtstrook, waarna even later het ongeval gebeurde.

Hiele noemt het gedrag van de bestuurder `misdadig`. ,,Mijn vrouw had gelukkig de tegenwoordigheid van geest om te roepen: noteer het kenteken! Dat heb ik toen gedaan.`` Aan de hand van het kenteken kon de wagen later worden opgespoord.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren