Weerbericht:
Eerst op meerdere plaatsen mist, overdag geleidelijk zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Kaartverkoopster PSD gewond door slagboom

Toegevoegd: 24-08-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
BRESKENS - Op het veerplein van de PSD in Breskens is gistermorgen om negen uur een 36-jarige kaartverkoopster uit Oostburg gewond geraakt, toen zij de slagboom bij een verkoop-hokje op haar hoofd kreeg.

Ze was door de klap minstens twintig minuten bewusteloos. Omdat de verwondingen in eerste instantie ernstig leken, werd de vrouw naar het ziekenhuis in Brugge vervoerd. Ze bleek een zware hersenschudding te hebben opgelopen. De vrouw stond op het punt te beginnen met haar kaartverkoopdienst. Om het kassahokje te bereiken, moest ze eerst nog een auto voor laten gaan. Nadat dit voertuig de slagbomen was gepasseerd, stak ze de weg over. De vrouw kreeg vervolgens de slagboom op haar hoofd.

PSD-agent A. Sutin van de aanlegplaats in Breskens noemt het ongeval van zijn collega een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Behalve dat zij onvoldoende heeft opgelet, vermoedt hij verder dat de onfortuinlijke kaartverkoopster de slagboom midden op haar hoofd heeft gekregen. Daardoor reageerde het hieraan gekoppelde beveiligingssysteem niet.

Afwijking
,,Het hele systeem stopt automatisch bij de minste of geringste afwijking. Zo maakt een slagboom bij een aanrijding bijvoorbeeld automatisch een kwartslag in de rijrichting van het voertuig, waarna deze gewoon verder kan rijden.`` Toen zijn collega passeerde heeft dit systeem kennelijk niet gewerkt. ,,Met alle vervelende gevolgen van dien``, aldus Sutin. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren