Weerbericht:
Vanmiddag enkele buien, zaterdag op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM vaart uit voor omgeslagen catamaran

Toegevoegd: 10-06-2022, 21.49 uur
De KNRM hielp de zeiler met zijn catamaran.
De KNRM hielp de zeiler met zijn catamaran.
© Foto: KNRM Veere
Door: Remi Mesu

VEERE - De KNRM is donderdag uitgerukt voor een omgeslagen catamaran op het Veerse Meer. De zeiler probeerde de boot nog zelfstandig overeind te krijgen, maar moest toch de hulp van de reddingsmaatschappij inschakelen.


Het kustwachtcentrum kreeg de melding donderdag rond 17.30 uur binnen. De zeiler die met de catamaran was omgeslagen kon de boot niet zelf overeind krijgen en had hulp nodig. Hierop voer de bemanning van de KNRM-post in Veere uit om hulp te bieden.

Eenmaal bij de catamaran aangekomen, hielpen de redders de boot weer overeind. Toen het vaartuig weer rechtop in het water lag, merkten de bemanningsleden van de reddingboot Oranje op dat een van de drijvers van de catamaran lek was. Ook konden de zeilen niet meer naar beneden.

Hierop besloten de redders om de boot langszij te nemen en terug te brengen naar de veilige thuishaven. Daar kan de boot gerepareerd worden. Na hulp te hebben geboden in de haven, kon de reddingboot terugkeren naar de post.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren