Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Politie neemt auto van dronken bestuurder in beslag

Toegevoegd: 13-06-2022, 10.40 uur
Politie neemt auto van dronken bestuurder in beslag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

VROUWENPOLDER - De politie heeft zondagmiddag in Vrouwenpolder een automobilist aangehouden die na een positieve alcoholtest toch weer was gaan rijden. De auto van de man is in beslag genomen.


Agenten controleerden zondagmiddag een 33-jarige automobilist uit Den Haag in de Meanderlaan in Middelburg. De man moest een blaastest doen waaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies een ‘F’. Tijdens de controle kwamen de agenten erachter dat de man geen geldig rijbewijs meer had omdat hij al zes keer eerder voor ditzelfde feit was veroordeeld.

Hij kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd. Aangezien hij toch al niet meer een auto mocht hij besturen, gold het rijverbod voor alle andere, gemotoriseerde en ongemotoriseerde, voertuigen die hij eventueel zou kunnen besturen. Ondanks dat dit door de de politie duidelijk was uitgelegd, zagen de agenten dat de man zijn auto weer startte en er vandoor ging.

Meerdere politiemensen gingen op zoek naar de auto en troffen die op de Vrouwenpolderseweg in Vrouwenpolder weer aan. De man werd daarop aangehouden. Ook namen de agenten, na overleg met de officier van justitie, zijn auto in beslag. De man werd ingesloten in een politiecellencomplex en is daar gehoord. Later die avond mocht hij de straat weer op. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ed (15-6-2022 om 13:30)
Wat een dwaas! Bij zulke hardleerse lui auto auto meteen de pers in.
Emergo (14-6-2022 om 14:50)
@Jaap Hier te zoeken? wat wil je er aan doen/ Een soort douanepost aan de grens met Zeeland.?
Jaap (13-6-2022 om 13:05)
Ongekend softe “strafmaatregelen” tegen zo’n aso, nadat hij al zes keer hiervoor veroordeeld is. Waarom de auto niet meteen in beslag genomen en gelijk de metaalpers in ??? Wat heeft een figuur van dit niveau hier te zoeken, laat hem bij zijn soortgenoten in de Randstad blijven. Zeeland heeft al genoeg te lijden van allerlei lui van buiten de provincie.
WalterG (13-6-2022 om 12:12)
Als je zo hardleers bent is de oplossing/straf toch niet zo moeilijk? Iedere keer opnieuw als hij betrapt wordt de auto in beslag nemen en verkopen. Ook als die "geleend" is. De kosten zullen hem "leren"! En eerst nog een keer een geldig rijbewijs halen.
Wallie (13-6-2022 om 11:52)
6x eerder veroordeeld, geen geldig rijbewijs, bezopen achter het stuur en na aanhouding gewoon weer verder rijden. Moet zo iemand niet een tijdje uit de maatschappij gehaald worden om ons en zichzelf te beschermen?
Cookie-instellingen beheren