Weerbericht:
Vrij koud, bewolkt en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand in schadeherstelbedrijf Terneuzen

Toegevoegd: 13-06-2022, 18.02 uur - Update: 13-06-2022, 18.53 uur
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - In een autobedrijf in Terneuzen is maandag een zeer grote brand ontstaan. De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt.


De brand brak rond 16.15 uur uit in een schadeherstelbedrijf in Terneuzen. Al snel schaalde de brandweer op naar een zeer grote brand waardoor verschillende brandweereenheden ter plaatse kwamen.

Vanwege de rookontwikkeling werd er GRIP 1-situatie afgegeven. Omringende bedrijven werden opgeroepen de ramen en deuren te sluiten. De brandweer zette in op het voorkomen dat de brand naar naastgelegen bedrijven over zou slaan.

Diverse brandweerposten uit de omgeving werden ingezet waaronder 4 blusvoertuigen, een groot watertransport en twee hoogwerkers. De politie heeft ter plaatse de wegen afgezet.

De inzet van de brandweer had als effect dat de rookontwikkeling minder werd. Rond 18.20 uur werd er afgeschaald naar Grip 0. De brand was echter nog niet meester. De brandweer gaat nog verder met nablussen tot het sein 'brand meester' wel kan worden gegeven. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland kan dat nog enige tijd duren.

Uitgebreide beeldmateriaal volgt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Suzanna (14-6-2022 om 22:02)
@Drica: geen last gehad op de Hogendijk / Driewegen. De wind stond de andere kant op. Eigen gezond verstand gebruikt en ramen en deuren uit voorzorg toch gesloten. Er was een brandweerman op de Hogendijk en heeft situatie hier zelf gezien. Er ligt dus niet meer zwarte troep dan gewoonlijk. ;) Sterkte voor iedereen bij Rida!
Dirk Witte (14-6-2022 om 07:58)
Ik vertrok om 16.30 bij garage RIDA . Toen al was er een enorme rookpluim te zien . Wij leven mee en wensen het RIDA team veel succes met deze nare gebeurtenis .
Drica (14-6-2022 om 00:16)
Raar dat er niets wordt gezegd over de bewoners van de Hogendijk en de rest van Driewegen(het Naaikussen) want het is in die omgeving niet alleen bedrijvigheid (waarvan de bedrijven de raad kregen om ramen en ventilatie dicht en uit te houden/doen) of telt de gezondheid van die mensen niet mee? Hoeveel brandtroep is er niet op die mensen hun woonstee en omgeving neergekomen? Dat stukje Terneuzen is nog 1 van de oude nog bestaande/bewoonde gedeelten ingesloten door de Handelspoort.en activiteiten.
mark witte (13-6-2022 om 19:13)
ik vertrok om 16:30 uit gent, was al een hele grote zwarte wolk zichtbaar. hopelijk is er nog iets te redden van rida
Cookie-instellingen beheren