Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 11 km

Voorwaardelijke celstraf geëist voor runnen hennepkwekerij

Toegevoegd: 13-06-2022, 20.27 uur
Voorwaardelijke celstraf geëist voor runnen hennepkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Tegen de 36-jarige M. A. uit Sint Maartensdijk is maandag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand plus 120 uur taakstraf geëist. Tegen zijn zeven jaar jongere echtgenote vond de officier dat hij niet kon bewijzen dat zij medeplichtig was en vroeg dus de rechtbank haar vrij te spreken.


A. wordt er van verdacht van 1 juli 2020 tot 6 juni 2021 in zijn woning in St. Maartensdijk een hennepkwekerij te hebben gerund. Tijdens de behandeling van de zaak bleek dat het echtpaar in financieel zwaar weer zat en dat A. was benaderd om een hennepkwekerij te beginnen.

Mede dankzij een tip kon de kwekerij worden opgerold. Volgens A. was er slechts één oogst geweest. De officier van justitie becijferde aan de hand van onder meer gegevens van Evides dat het er meer moeten zijn geweest en vindt dat er illegaal zeker bijna 44.000 euro is 'verdiend'. In de strafzaak wijst de rechtbank 27 juni vonnis. De uitspraak in de ontnemingvordering volgt eind juli.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren