Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer pompt 20.000 liter water weg uit kelder restaurant

Toegevoegd: 13-06-2022, 21.23 uur
De brandweer was ruim 2 uur bezig met het wegpompen van water.
De brandweer was ruim 2 uur bezig met het wegpompen van water.
© Foto: Brandweer Breskens
Door: Remi Mesu

BRESKENS - De brandweer is maandag in Breskens bezig geweest met wateroverlast in een kelder onder een restaurant. De ruimte was helemaal volgelopen met water.


De brandweerlieden van Breskens en de post Stampershoek werden rond 09.30 uur gealarmeerd voor het incident bij het Spuiplein in Breskens. Eenmaal ter plaatse bleek dat een kelder onder een toekomstig restaurant was volgelopen met water. In verband met de hoeveelheid water en de extra pompcapaciteit die nodig was, werd ook het hulpverleningsvoertuig van de brandweer in Oostburg opgeroepen.

Na ongeveer 2 uur pompen waarbij er volgens de brandweer van Breskens ruim 20.000 liter water was weggepompt, konden de bluslieden de kelder betreden. Waterleidingbedrijf Evides is daarop gestart met het zoeken naar de oorzaak van de wateroverlast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bor (17-6-2022 om 00:27)
mijn elektrische dompelpomp van de gamma zit al boven de 10 kub per uur wat is er bij de brandweer aan de hand?
Cookie-instellingen beheren