Weerbericht:
Zonnig, droog en warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagen hangt over viaduct N62 Westdorpe

Toegevoegd: 15-06-2022, 16.47 uur - Update: 15-06-2022, 18.49 uur
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - Een vrachtwagen is vanmiddag deels over de rand van een viaduct bij de Tractaatweg (N62) geschoten. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Inmiddels is gestart met de berging van de vrachtauto.


Het ongeluk gebeurde rond 16.15 uur bij het viaduct Eversgadt nabij de Langeweg (N258). De vrachtwagen reed hier eerst een stuk vangrail kapot om vervolgens deels over de rand van het viaduct tot stilstand te komen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was sprake van een eenzijdig ongeval. Direct na de melding werd onder meer de brandweer opgeroepen. De chauffeur van de vrachtwagen wist veilig uit het voertuig te komen. Hij had geen letsel. Brokstukken kwamen op het onderliggende fietspad terecht maar ook hier raakte niemand gewond.

De Veiligheidsregio meldt dat zich in de lading van de vrachtwagen geen gevaarlijke stoffen bevonden. Wel lekte er diesel uit de tank van de vrachtauto. De lekkende diesel is door de brandweer opgevangen. Bergingsbedrijf Kuzee is rond 17.30 uur gestart met het weghalen van de vrachtwagen maar volgens de provincie Zeeland kan het nog wel tot zeker 21.30 uur duren voordat de N62 ter plekke weer kan worden vrijgegeven. De vangrail zal over een lengte van 100 meter vervangen moeten worden, zo meldt de provincie.

Verkeer dat richting België rijdt wordt via de af- en oprit langs de ongevalslocatie geleid. Verkeer richting Terneuzen kan ongehinderd passeren. Verkeer dat onder het viaduct door wil moet voorlopig wel een andere route nemen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JFK (16-6-2022 om 07:37)
valt ook niet mee om tussen de lijntjes te blijven. Vroeger sporadisch, tegenwoordig zie je dagelijks dat de heren zo nodig even de berm mee moeten pikken. En waarom? druk met "andere dingen/gesprekken?
Cookie-instellingen beheren