Weerbericht:
Vandaag (zomers) warm, maar ook kans op onweer. Maandag koeler
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Man betrokken bij twee dodelijke ongevallen

Toegevoegd: 14-09-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
BRESKENS - In Breskens is geschokt gereageerd op het dodelijk ongeval dat eerder deze week plaatsvond bij recreatiecentrum De Pannenschuur in Nieuwvliet. Daar kwam maandag een 61-jarige vrouw uit Biervliet om het leven toen een bestelbusje onverwacht achteruit reed.


De bestuurder van het voertuig, een 21-jarige man uit Breskens, is nog in afwachting van een gerechtelijke uitspraak voor zijn betrokkenheid bij een ander dodelijk ongeval dat plaatshad op 27 december 1999, waarbij een vrouw uit Zemst (B) de dood vond. De rechtszaak over dit laatste ongeval is inmiddels al twee keer aangehouden. Het Openbaar Ministerie eiste in eerste instantie achttien maanden gevangenisstraf en een rijverbod van drie jaar, maar er bestond onduidelijkheid over de snelheid waarmee de Bressiaander het ongeval destijds veroorzaakte.

Met name de juistheid van de snelheidsovertreding werd in twijfel getrokken. Een technisch onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut moest meer helderheid brengen. Bij de rechtszitting vorige maand had de officier van justitie zijn eis afgezwakt tot ??n jaar cel en anderhalf jaar rijverbod. Tijdens die zitting wist de advocaat van de man uit Breskens de rechter andermaal van de noodzaak van een contra-expertise te overtuigen. Nu werkt de technische recherche aan een nieuw onderzoek.

Rijverbod
Dat de Bressiaander, chauffeur van een bestelbus voor een wasserij, deze week weer betrokken was bij een ongeluk met dodelijke afloop, heeft in zijn woonplaats tot beroering geleid. Inwoners van Breskens verwijten justitie een te trage afhandeling van de rechtszaak tegen de man. Er wordt daarbij op gewezen dat hun 21-jarige plaatsgenoot al sinds januari van dit jaar een rijverbod boven het hoofd hing, maar dat de man nog steeds een voertuig mocht besturen, omdat justitie traag werkt.

Woordvoerster E. Boot van het Openbaar Ministerie zegt de zaak is aangehouden omdat de rechter van oordeel was dat er nader onderzoek nodig was. Voorts meldt ze dat de twee incidenten los van elkaar staan en ook op die manier zullen worden behandeld. Het OM is nog in afwachting van het proces-verbaal en het volledige dossier over het ongeval van maandag. Zo moet de politie nauwkeurig de toedracht van het incident onderzoeken, dat plaatshad op de parkeerplaats van De Pannenschuur. Het slachtoffer was werkzaam bij dit bedrijf. Aan de hand van de door de politie verstrekte gegevens neemt het OM de beslissing om de man al dan niet te vervolgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren