Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 58 km

Leerling aangehouden na aantreffen balletjespistool

Toegevoegd: 16-06-2022, 21.24 uur
Het zou gaan om een balletjespistool.
Het zou gaan om een balletjespistool.
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Een leerling van een Walcherse school is donderdagmorgen aangehouden nadat er een balletjespistool bij de scholier was gevonden. Het bij je dragen van een dergelijk pistool is strafbaar.


Agenten kregen donderdag een melding binnen dat er op een school in Walcheren bij een leerling een vuurwapen was aangetroffen. Toen de politie ter plaatse ging, bleek het om een balletjespistool te gaan. Volgens de agenten is het bij je dragen van een dergelijk wapen strafbaar. Om die reden werd de scholier dan ook aangehouden.

De leerling zal later gehoord worden door de recherche. De rechercheurs pakken de zaak ook verder op en doen onderzoek. Ook heeft de politie de bestaande hulpverlening op de hoogte gebracht. Ook zij gaan verder met deze zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anon (17-6-2022 om 07:25)
Heel veel mensen die niet bekend met wapens zijn zien het verschil niet. Stel jij werkt in een winkel en iemand komt met veel geschreeuw en dit wapen in zijn handen op jou gericht binnen gestormd, dan is je reactie niet van hey dat is een nep wapen. Er worden met regelmaat mensen overvallen met nepwapens. Waarschijnlijk doen ze verder onderzoek om na te gaan of er meldingen / video beelden zijn waar dit wapen in voorkomt. Het is niet voor niets verboden.
Koos P. (17-6-2022 om 07:12)
Dit spul is zeker niet op een braderie te koop, kermis misschien maar daar worden ze dan soms ook uit de handel gehaald. Het lijkt zeker wel op een echt bestaand vuurwapen, namelijk een Glock. Dus is het goed dat dit is afgepakt. De drager had beter moeten weten dat het niet verstandig is om hiermee over straat te lopen. Nu mag hij de gevolgen dragen.
Arthur (17-6-2022 om 06:06)
Ik snap de reacties wel, maar de gemiddelde kassière ziet dat niet. Daarom zijn die dingen verboden.
iemand (17-6-2022 om 04:36)
politie in het nieuws: we hebben te weinig man om georganiseerde drugscriminaliteit in de havens tegen te gaan. ook politie in het nieuws: De leerling zal later gehoord worden door de recherche. De rechercheurs pakken de zaak ook verder op en doen onderzoek naar het goedkope plastic balletjes pistool uit een franse souvenirwinkel. Ook heeft de politie de bestaande hulpverlening op de hoogte gebracht. Ook zij gaan verder met deze zaak.
Nou nou (17-6-2022 om 01:26)
Die dingen win je gewoon op de kermis bij eendjes vissen, kom op zeg. Het lijkt niet eens op een echt bestaand pistool lijkt gewoon op een oude Nokia
Andre (16-6-2022 om 21:47)
Hoe zielig is dit, een balletjes pistool die op iedere braderie te koop is en de recherche gaat ver onderzoek doen, ze lopen te klagen over de werkdruk maar blijkbaar heeft de politie niks te doen.
Cookie-instellingen beheren