Weerbericht:
Morgen minder warm maar wel enkele regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Leerling aangehouden na aantreffen balletjespistool

Toegevoegd: 16-06-2022, 21.24 uur
Het zou gaan om een balletjespistool.
Het zou gaan om een balletjespistool.
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Een leerling van een Walcherse school is donderdagmorgen aangehouden nadat er een balletjespistool bij de scholier was gevonden. Het bij je dragen van een dergelijk pistool is strafbaar.


Agenten kregen donderdag een melding binnen dat er op een school in Walcheren bij een leerling een vuurwapen was aangetroffen. Toen de politie ter plaatse ging, bleek het om een balletjespistool te gaan. Volgens de agenten is het bij je dragen van een dergelijk wapen strafbaar. Om die reden werd de scholier dan ook aangehouden.

De leerling zal later gehoord worden door de recherche. De rechercheurs pakken de zaak ook verder op en doen onderzoek. Ook heeft de politie de bestaande hulpverlening op de hoogte gebracht. Ook zij gaan verder met deze zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (19-6-2022 om 08:57)
Ik snap niet dat sommigen mensen het goedkeuren, dat er zulke rotzooi in de handel is. Dit zegt wel iets over de persoon zelf.
1293 (17-6-2022 om 13:36)
Tis maar goed dat ook alle (nep-)vuurwapens verboden zijn. De gemiddelde burger kan geen onderscheid maken of het gaat om een balletjes pistool, gas pistool of of een echte blaffer. De andere kant van de medaille is als iemand met zo een nep-wapen de 'verkeerde' persoon bedreigt; en de andere persoon wel een echte uithaalt. Wat dan, he?
Kees (17-6-2022 om 11:26)
@ nou nou en @ Andre. Op een braderie kan je ook messen kopen. Dat zijn ook wapens. Mag je niet bij je dragen. Bij de Gamma verkopen ze een koevoet en een schroevendraaier. Die mag je in de auto niet bij je hebben als je er niet mee werkt. Zo kan je wel even doorgaan
Kees (17-6-2022 om 11:23)
@ ik het zijn plastic balletjes Ik snap wel dat ze verboden zijn aangezien een ander niet kan zien dat het een balletjespistool is. Pas vanaf 10 cm is het misschien te zien en de werking is gelijk met dat van een echt wapen. Vandaar dat iemand die het draagt een straf krijgt voor verboden wapenbezit en een strafblad krijgt. Het is gelijkgetrokken met echte wapens. Bij de kermis in Goed werden ze ook weggegeven maar deze exploitant kreeg een boete voor handel in wapens. en de handel werd in beslaggenomen.
Tvdv (17-6-2022 om 10:26)
@nou nou, De foto van het balletjes pistool lijkt sprekend op een Glock 19 van de 3e generatie. Vaak genoeg gezien op de schietvereniging.
Ik (17-6-2022 om 09:02)
Het is gewoon belachelijk dat ze die dingen verkopen. Ik ken iemand die zijn oog is kwijtgeraakt door zo'n balletje. Het zijn wel stalen balletjes.
Cookie-instellingen beheren