Weerbericht:
Tropisch warm en zonnig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 9 km

Overtredingen bij kamerverhuur arbeidsmigranten

Toegevoegd: 18-06-2022, 10.54 uur
Overtredingen bij kamerverhuur arbeidsmigranten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij controles op kamerverhuur aan arbeidsmigranten zijn woensdag in de gemeente Terneuzen verschillende overtredingen geconstateerd, onder meer op het gebied van brandveiligheidsvoorschriften en vergunningen.


De controles vonden plaats in Sluiskil en Terneuzen. Bij 16 woningen was geen vergunning afgegeven voor het verhuren aan arbeidsmigranten. Zes woningen voldeden niet aan de brandveiligheidsvoorschriften. Zo ontbraken blusmiddelen en werden verdeeldozen onjuist gebruikt. Ook waren rookmelders niet of op een onjuiste manier geplaatst en rookmelders werkten niet.

Bij 7 woningen werden overtredingen vastgesteld van de Woningwet en het Bouwbesluit. Het ging volgens de gemeente Terneuzen onder meer om het ontbreken van glas in deur- en raamopeningen en kamers die niet beantwoorden aan de voorschriften voor huisvesting van arbeidsmigranten.

Niet alleen de woningen werden gecontroleerd, ook de bewoners zelf waren onderwerp van onderzoek. In totaal bleken 40 arbeidsmigranten niet te zijn aangemeld in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. De eigenaren van de gecontroleerde woningen krijgen een brief met het dringend verzoek een einde te maken aan de overtredingen, zo laat de gemeente weten. Later dit jaar zullen nog zeker twee soortgelijke controles plaatsvinden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
GERARD (18-6-2022 om 12:55)
Goede actie, zouden ze in vlissingen ook moeten gaan doen, voordat er ongelukken gebeuren ivm brandveiligheid en ook de leefbaarheid van de stad ivm veel te veel arbeidsmigranten in 1 buurt/ straat . Deze mensen zijn hard nodig, maar wel graag controle en handhaving bij misstanden.
Cookie-instellingen beheren