Weerbericht:
In het noorden bewolkt, elders opklaringen en enkele (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Roosendaler komt om bij ongeval IJzendijke

Toegevoegd: 22-10-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

IJZENDIJKE - Op de N61 tussen Biervliet en IJzendijke is zaterdagochtend tegen half acht een 32-jarige man uit Roosendaal om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De ravage op de weg was zo groot, dat een deel van de N61 lange tijd afgesloten bleef voor verkeer.

De oorzaak en toedracht van de botsing zijn de politie nog niet duidelijk. Het slachtoffer reed in een bestelbus, komende uit de richting van IJzendijke. Hij raakte met zijn linkervoorkant de voorzijde van een tegemoetkomende vrachtwagencombinatie.

De aanrijding zou veroorzaakt zijn doordat de Roosendaler een inhaalmanoeuvre had gemaakt. Mogelijk heeft hij daarbij de afstand tot de naderende vrachtwagen verkeerd ingeschat. Na de aanrijding kwam de bestelbus ondersteboven in de sloot terecht. Het slachtoffer was al uit het wrak geslingerd en kwam onder het voertuig terecht.

De 50-jarige Hulster chauffeur van de vrachtwagen met aanhanger kon door de de klap zijn combinatie niet onder controle houden. De vrachtwagen kwam op zijn kant terecht en de aanhanger met bietenpulp belandde in de sloot. De bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht. Het had nogal wat voeten in aarde voor de weg was vrijgemaakt.

Beide sloten waren vervuild met brandstof en olie en moesten worden schoongemaakt door een speciale wagen van Verstraeten-Verbruggen. Voorts moest er zwaar materieel aan te pas komen om de bietenpulp over te laden in een andere vrachtauto. Tegen half drie `s middags werd de weg vrijgegeven. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval om de toedracht te achterhalen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren