Weerbericht:
Vandaag veel zon en zomers warm. Donderdag (onweers)buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 15 km

Grootschalig onderzoek in de haven van Terneuzen

Toegevoegd: 20-06-2022, 17.55 uur
Grootschalig onderzoek in de haven van Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - In de strijd tegen criminaliteit in de havens heeft de politie afgelopen week een grootschalig onderzoek gedaan in onder andere de havens van Terneuzen. Er werd samengewerkt met onder andere de douane.


De regio Zeeland-West-Brabant is een groot logistiek knooppunt tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam, maar heeft ook de nodige eigen logistieke knooppunten zoals de havens van Vlissingen en Moerdijk. Deze worden niet alleen gebruikt voor transport van legale goederen, maar ook van illegale goederen zoals drugs en wapens. Om dit tegen te gaan is er onder de vlag van het programma TFOC (Transport Facilitated Organized Crime) speciale aandacht voor het bestrijden en voorkomen van georganiseerde criminaliteit in de transportsector." zo legt de politiewoordvoerder uit.

De TFOC-aanpak faciliteert een samenwerking tussen verschillende overheidsdiensten en de sector. Aan de hand van deze aanpak werd er afgelopen week opnieuw ingezet op preventie en controle. In Moerdijk, Oosterhout, Terneuzen en Waalwijk werden transportbedrijven bezocht en transportcontroles uitgevoerd. Deze keer werd er ook voor het eerst op het water gecontroleerd. In totaal werden 35 containers door de douane gecontroleerd, 52 bedrijven integraal gecontroleerd en 12 boten bezocht. Ruim 100 voertuigen werden gecontroleerd. Een Jaguar met valse kentekenplaat, 6 lachgascilinders en gevonden namaakkleding werden in beslag genomen.

Daarnaast werden er 143 personeelsleden van terminals getraind op het herkennen van signalen van georganiseerde criminaliteit en de bijkomende risico’s.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jtg (20-6-2022 om 21:30)
Inderdaad @Bert K bizar gewoon enfin wel goede training geweest!
bert kaiser (20-6-2022 om 18:13)
nou nou , dat is nogal de moeite , wat een vangst
Cookie-instellingen beheren