Weerbericht:
Vanmiddag enkele buien, zaterdag op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Kajakker van de Noordzee gehaald door KNRM-bemanning

Toegevoegd: 20-06-2022, 21.30 uur
De kajakker wilde via de Noordzee naar het eiland Kreta varen.
De kajakker wilde via de Noordzee naar het eiland Kreta varen.
© Foto: KNRM Westkapelle
Door: Eugène Harthoorn

WESTKAPELLE - Een kajakker wilde maandagmiddag via de Noordzee naar het Griekse eiland Kreta varen. De bemanning van de KNRM heeft de man van de zee gehaald.


Maandagmiddag omstreeks 16.25 uur werden de vrijwilligers van KNRM Westkapelle door de Kustwacht gevraagd om met de hoogste spoed uit te varen naar de omgeving van de boei Oostgat 1 (OG1). Daar werd door de oplettende bemanning van de loodstender Lynx van het Nederlandse Loodswezen een persoon in een kajak aangetroffen. Deze  meneer had als opmerkelijk reisdoel het Griekse eiland Kreta en had nog ruim 5100 km (2627 nautische mijlen) water voor de boeg.

De man is uit zijn kajak gehaald en naar de wal gebracht in verband met onderkoelingsverschijnselen. De man is door de medewerkers van de ambulancedienst onderzocht. Hierna is zijn vaartuig naar het strand gebracht. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (23-6-2022 om 19:37)
Vooropgesteld dat dit absoluut onverantwoord is. laat de man blij zijn dat hij is opgemerkt en zodoende " gered " kon worden. Ik lees overigens nergens dat hij vanuit Hamburg zou zijn vertrokken. Misschien was het wel op de " terugreis naar Kreta ".... ;-)
Arie74 (20-6-2022 om 23:24)
Vertrokken vanuit Hamburg, dan is hij al ver gekomen! Helaas volledig naïef en onvoorbereid, de kajak is een open canadees, welke alleen geschikt is voor vlakwater. Met een goede gesloten zeekajak was het al een stuk veiliger geweest mits je vlak aan de kust vaart. en met een groepje samen.
vanpuffelen (20-6-2022 om 21:55)
Tis even doorzetten maar wel milieu vriendelijker dan vliegen. Vooropgesteld dat je genoeg proviand en vakantie dagen hebt.
Cookie-instellingen beheren