Weerbericht:
Helder, van het oosten uit wolkenvelden, overdag wisselend bewolkt en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Mestwagen kantelt in zachte berm

Toegevoegd: 08-11-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
VOGELWAARDE - Het verkeer in Oost-Zeeuws-Vlaanderen heeft gisteren tussen Terhole en de afslag Vogelwaarde grote hinder gehad van een ongeval op de N61. Rond half elf `s ochtends raakte daar een vrachtwagen met oplegger, geladen met 60.000 liter mest, van de weg. E?n weghelft was volledig versperd.

De 23-jarige chauffeur uit Veghel hield aan het ongeval wat snijwonden over en had last van zijn rug. De man raakte, komende vanuit de richting Terhole, de controle kwijt over zijn voertuig toen hij met de rechterzijde van de vrachtwagen in de berm kwam. De berm was door het natte weer erg drassig, waardoor het voertuig wegzakte.

Bij een poging om de truck weer op de weg te brengen ging het helemaal mis. Door de manoeuvre gingen vrachtwagen en oplegger over de kop en belandden in de sloot. Tankauto en cabine raakten door het ongeval zwaar beschadigd en er moest een takelwagen aan te pas komen om de combinatie uit de sloot te tillen. Voorts werd een andere tankauto opgeroepen om de mest over te pompen.

Tijdens de takelwerkzaamheden werd de N61 voor korte tijd volledig afgesloten voor alle verkeer.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren