Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Schoonmaakster activeert automatisch brandalarm

Toegevoegd: 22-06-2022, 22.17 uur
Schoonmaakster activeert automatisch brandalarm
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

KRABBENDIJKE - De brandweer van Krabbendijke is vanavond enige tijd bezig geweest met een automatisch brandalarm aan de Oude Rijksweg. Deze bleek vals gemeld te zijn.


De brandweerlieden rukten omstreeks 20.30 uur met spoed uit richting een bedrijf aan de Oude Rijksweg in Krabbendijke. In het bedrijf was een handmelder geactiveerd. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek dat de schoonmaakster 'iets te ijverig' was geweest en het alarm had geactiveerd.

Er bestaan twee soorten 'valse meldingen'. Er zijn ongewenste meldingen; dit zijn vaak meldingen die door menselijk handelen zijn ontstaan. Er zijn ook onechte meldingen; deze ontstaan vaak door bijvoorbeeld stoomvorming of vocht. Om te voorkomen dat er te veel onnodige alarmeringen binnenkomen, is er vastgelegd hoeveel valse meldingen er mogen worden met een automatisch brandalarmeringsysteem. Mocht dit aantal overschreden worden, dan is de brandweer gemachtigd om eventuele sancties op te leggen.

De brandweer adviseert om elkaar bewust te maken van de werking van een automatische alarmering en mocht het voorkomen dat het alarm in werking wordt gesteld, hoe dan te handelen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (23-6-2022 om 10:53)
Verwacht niet dat de schoonmaakster dit onderdeel ooit nog aanraakt in haar carriere, maar om gelijk te beginnen over sancties etc!!! Zeer waarschijnlijk was mevrouw ook niet bij machte om de melding af te melden bij de brandweer of PAC. Beter dat de brandweer pas sancties oplegt bij slecht onderhoud van BMC en installatie, onopzettelijk een handmelder indrukken is gewoon vervelend maar zou niet gelogd moeten worden als een "strafpunt". (tenzij dit vaker voorkomt)
bram (23-6-2022 om 02:54)
Hoe dan ook, een goede schoonmaakster. Ze neemt alle onderdelen in het bedrijf serieus. Schoonmaken die hap !! Goed gedaan hoor !!
Cookie-instellingen beheren