Weerbericht:
Zonnig, morgen in het zuidoosten meer bewolking. Meest droog
Verkeersinformatie:
108 files van totaal 440 km

Persoon in opblaasbootje uit Oosterschelde gered

Toegevoegd: 23-06-2022, 19.04 uur
Persoon in opblaasbootje uit Oosterschelde gered
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

BURGH-HAAMSTEDE - De hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt voor een man die met een opblaasbaar bootje op de Oosterschelde in de problemen was geraakt. Uiteindelijk waren het de opvarenden van een zeilboot die de man uit het water haalden.


Het inzet van de hulpdiensten begon rond 17.50 uur. De man met het opblaasbootje zou op dat moment vanaf 17.15 uur al vermist zijn geweest. Na een zoektocht van ongeveer tien minuten zou het bootje zijn aangetroffen door de opvarenden van een zeilboot.

Het slachtoffer werd aan boord genomen bij het zeiljacht Julia. De RWS75 van Rijkswaterstaat voer vervolgens richting de zeilboot om de situatie af te handelen. Het is niet bekend wat de toestand van de man is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Toon (24-6-2022 om 14:33)
Sommige mensen hebben kennelijk het idee dat o.a. de Oosterschelde een soort binnenmeertje is. Maar het is en blijft een (grotendeels) open zee-arm. Met een opblaasbootje heb je daar niets te zoeken. Dit is goed afgelopen dankzij de bemanning van een zeilboot, die mogelijkerwijs risico gelopen hebben om zo'n onverstand met zijn bootje in veiligheid te brengen.
bram (24-6-2022 om 01:54)
Je spreekt het gemakkelijk uit: Oosterschelde, maar vergis je niet: Daar moet je niet varen met een opblaasbootje. Heb je geen communicatie middelen bij je en kom je in de problemen, dan heb je gewoon geluk gehad als je er goed vanaf komt. Deze persoon heeft geluk, maar voor hetzelfde geld ben je verdronken of afgedwaald naar open water. Hoop dat de toestand van de man o.k. is. Pluim voor de opvarenden van de zeilboot, goed werk !!
Surfing (23-6-2022 om 21:01)
Ook op weg naar Kreta?.....
Cookie-instellingen beheren