Weerbericht:
Vanmiddag enkele buien, zaterdag op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Man (22) geeft agent kopstoot bij aanhouding in Cadzand

Toegevoegd: 25-06-2022, 11.49 uur
Man (22) geeft agent kopstoot bij aanhouding in Cadzand
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

CADZAND - Na een overlastmelding hebben agenten vannacht een 22-jarige man uit de plaats Zeeland aangehouden. De man mishandelde bij de aanhouding een agent. 


Bij de politie was een melding binnengekomen dat twee mannen zich vervelend gedroegen bij een café. Eén van de mannen zou bovendien een ploertendoder bij zich hebben. Agenten gingen naar de mannen op zoek en zagen ze in de Mariastraat lopen. Bij het zien van de politie ging één van de mannen er vandoor. De andere man, een 26-jarige man uit België, bleef wel staan. Hij bleek een bolletje cocaïne bij zich te hebben. Hij is aangehouden op grond van de Opiumwet. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij is daarna weer in vrijheid gesteld.

Agenten gingen ondertussen op zoek naar de man die was weggerend. Ze troffen hem korte tijd later in de Prinsestraat liggend onder een auto aan. Onder de auto vonden ze ook de ploertendoder en een mes. De ma  is aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie.

Tijdens zijn aanhouding zag de man kans een agent een kopstoot te geven. De agent heeft aangifte van mishandeling gedaan tegen de verdachte. De man moest mee naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor. Op het bureau weigerde hij mee te werken aan een blaastest of een bloedproef. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt zaterdag verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tuinman (26-6-2022 om 23:03)
Dit zijn nou echte vechtersbazen. Ze weten niet beter en zijn oerdom. Heel lang opsluiten, geweld tegen een hulpverlener moet zwaar gestraft worden.
bram (26-6-2022 om 03:28)
We weten wat voor soort figuren dit zijn, maar dan toch vraag ik me daarbij af, waar komen die in Godsnaam vandaan. Zijn dat gewoon "losgeslagen figuren" of is dat gewoon iemand waarvan je dit (deze actie) niet van verwacht. Welke klojo gaat er nou onder een auto liggen met een ploertendooier en een mes. 'k Zou zeggen, ga eens bij jezelf na of je gestoord bent of niet !! Zo ja, ga dan a.u.b. in behandeling en laat je opknappen ofwel omvormen "tot normaal mens". Je zal zien, dat valt best mee. Daar is zeker mee te leven. Dat zullen de bij jouw betrokken personen ook vinden. Hebben die ook weer rust !!
Michel (25-6-2022 om 21:10)
@jaffa, helemaal met je eens, maar ik wil een aanvulling maken. geweld tegen ieder persoon moet hard aangepakt worden
Emergo (25-6-2022 om 20:21)
Zo te lezen verlang je naar amerikaanse toestanden.
Jaffa (25-6-2022 om 18:59)
Geweld tegen politie en andere hulpverleners moet hard aangepakt worden. Minimaal vier weken de cel in bij geweld tegen beroepen met publieke taken en anderen die met hun werk bezig zijn. Mee eens: Ga naar petities.nl en onderteken de petitie" Minimumstraffen bij geweld tegen beroepen met publieke taken" Meer dan 28000 mensen gingen u reeds voor.
Ed (25-6-2022 om 12:45)
Had die idioot maar meteen de tanden uit zijn bakkes geslagen met de knuppel. Lekker lang opsluiten!
Cookie-instellingen beheren