Weerbericht:
Vanmiddag enkele buien, zaterdag op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer gealarmeerd voor koolmonoxidemelding in supermarkt

Toegevoegd: 26-06-2022, 13.06 uur - Update: 26-06-2022, 18.30 uur
De brandweer voerde metingen uit in de supermarkt.
De brandweer voerde metingen uit in de supermarkt.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Remi Mesu

HEINKENSZAND - De brandweer is zondag uitgerukt voor een koolmonoxidemelding in een supermarkt in Heinkenszand. Voor zover bekend heeft niemand klachten gekregen van de gevaarlijke stof.


De brandweer werd rond 10.30 uur gealarmeerd nadat een koolmonoxidemelder van de supermarkt aan de Stenevate in Heinkenszand afging. Eenmaal ter plaatse voerden de brandweerlieden metingen uit in de winkel. Uiteindelijk merkten de medewerkers van de brandweer dat er rondom de koeling een verhoogde waarde op de koolmonoxidemeter te zien was.

Toen de bluslieden in de koeling een meting uitvoerden, bleek dat de waarde daar nog hoger uitviel. In een reactie laat de supermarkt weten dat er enkel medewerkers van de winkel aanwezig waren. Morgen zou de supermarkt weer volgens normale openingstijden open kunnen voor klanten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (27-6-2022 om 09:28)
Zaterdag was zoiets bij de Aldi in Goes. lees ik ook op deze bladzijde. FF vraag ik mij af of hoe vaak de waardes hoger zijn dan gezond is voor het winkelend publiek en het personeel. Moet er een algemene controle komen van alle koelingen in alle supermarkten? Moet er niet overgeschakeld worden op andere/veiligere apparatuur (koelingen)?
Dagobert (26-6-2022 om 19:53)
Beste kees, jij mag toch ook met je geld doen wat je zelf wil,.
Michiel (26-6-2022 om 17:19)
Mooie onderbouwde mening Kees. Gelukkig komt er een Lidl in Heinkenszand. Kun jij daar om de boodschappen!
WalterG (26-6-2022 om 15:32)
Het verbaast mij ten zeerste dat er kool MONOxide gemeten is, dit is nl. NIET gebruikelijk in koelsystemen en bij lekkage dodelijk giftig (net als ammoniak). Wat wel veel gebruikt wordt ipv ammoniak of fluor koolwaterstoffen is standaard koolDIOxyde, de gewone CO2 dus. Ook daar moet de concentratie niet te hoog van worden.
Kees (26-6-2022 om 14:56)
Dat een supermarkt nog koolmonoxide heeft is niet meer van deze tijd. En al zeker niet bij zon grote supermarkt als de Jumbo. Als je kijkt naar de LIDL in Goes die op de kleintjes moet letten en energieneutraal is zonder gas aansluiting dan kan de Jumbo dat ook. Maar nee alle winst gaat naar de jumbo-visma ploeg, de F! en het race team van de Jumbo
Cookie-instellingen beheren